Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ina-MOL

MOL-ov odvjetnik Valinčić za Dnevnik Nove TV: "Čini mi se da taj incident koji se dogodio nema nikakve veze s generalnim modelom upravljanja u Ini"

Aktualno Galerija Dalibor Valinčić - 1 Dalibor Valinčić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Josipa Krajinović Josipa Krajinović Foto: DNEVNIK.hr Dalibor Valinčić - 2 Dalibor Valinčić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dalibor Valinčić - 3 Galerija 1/4 >>
O gašenju rada riječke rafinerije, o zahtjevu Andreja Plenkovića da se promijeni model upravljanja u Ini kao i o tome što odbijanje hrvatske revizije za arbitražom znači za presudu protiv šefa MOL-a Zsolta Hernádija, za Dnevnik Nove TV govori odvjetnik MOL-a Dalibor Valinčić, s kojim je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

Upitan je li MOL zadovoljan odbijanjem hrvatskog zahtjeva za revizijom arbitraže, odvjetnik MOL-a odgovorio je potvrdno. "Taj je postupak proveden pred švicarskim Vrhovnim sudom, što je najviši sud te države i sad evo napokon imamo osim dvije odluke arbitražnih sudova koji su zaključili da nema dokaza u arbitraži i odluku najvišeg suda jedne države u Europi razvijene demokracije koji je također zaključio da nema dokaza o korupciji.“

Kazao je da u kaznenom postupku koji se vodi u ovom trenutku pred Ustavnim sudom u odnosu na gospodina Hernádija preostaje još da Ustavni sud donese tu odluku te da se nadaju da će Ustavni sud svakako imati u vidu ovu odluku švicarskog Vrhovnog suda oko pitanja korupcije.

"Plenkovićev zahtjev je jedan veliki zahtjev"

Rekao je da je zahtjev Andreja Plenkovića da se promijeni model upravljanja u Ini jedan veliki zahtjev za izmjenom modela upravljanja te poručio da ovaj jedan izolirani incidenti koji se dogodio relativno nedavno možda nije razlog za potpunu promjenu modela upravljanja.

"Kao što je predsjednik Uprave Ine nedavno rekao, možda, ako Ina procijeni da su potrebe neke dorade tog modela, vjerojatno će poduzeti korake da se to napravi“, kazao je Valinčić te nastavio: "Čini mi se da taj incident koji se dogodio nema nikakve veze s generalnim modelom upravljanja kako je on postavljen u Ini."

Valinčić je rekao da MOL nema razloga postupati protiv interesa hrvatske strane. "MOL kao dioničar Ine uvijek se vodi prvenstveno Inom kao kompanijom i svom strateškom ulaganju u Inu koju je MOL napravio. Ono što bi trebala svakako biti vodilja svim dioničarima u Ini su interesi Ine kao kompanije, a ne pojedine strane“, pojašnjava.

Pročitajte i ovo Antikorupcijsko vijeće SASLUŠANJE O INI Sisačka rafinerija zatvorena kako bi Hrvatska ušla u Schengen i OECD? "Nismo mi bili ucijenjeni, ali…"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ARBITRAŽA O KOMPANIJI Oglasila se Vlada o odluci švicarskog suda o Ini: "Nastavljamo s aktivnostima..."

Komentirao je i prekid prerade nafte u Rijeci istaknuvši da je pitanje modernizacije rafinerije puno dugoročnije pitanje od ove trenutne krize koja je nastala. "Čini mi se da počeci modernizacije sežu još prije par godina kad pretpostavljam nitko nije ni mogao računati da će doći do krize, a Ina kao kompanija ne može u ovom trenutku napraviti potpuni zaokret i zastati sa svim tim planovima i preokrenuti sve ono što je već od ranije započeto“, zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene