Nakon uživanja u glazbi na travi Trga kralja Tomislava na festivalu Zagreb Classic danas su počeli koncerti u ambijentu Ljetne pozornice Bundek.

Galerija


Ljetnu pozornicu Bundek u srijedu 10.7. otvorila je Opera b.b. operetom Šišmiš Johanna Straussa ml. u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, pod dirigentskom palicom Darijana Ivezića, a niz koncertnih programa - dan za danom - u četvrtak 11.7. nastavlja se glazbenim spektaklom Oxygene Jean-Michela Jarrea u izvedbi poznatih samoborskih udaraljkaša Sudar Percussion.

Vezani članci So Do orkestar (Foto: Zagreb Classic) Zagreb Classic: Večeras operni spektakl HNK-a, u četvrtak mladi glazbenici orkestra So Do Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Nesreća kod Bundeka: U sudaru s automobilom ozlijeđen biciklist

U petak 12.7. na ponton na Bundeku stiže Ansambl Lado s programom Mi nosimo zelen venčec, a za njima u subotu 13.7. slijedi Međunarodni susret puhačkih orkestara s više od 300 sudionika i orkestrima iz Mađarske, Poljske, Češke, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Nedjelja 14. i ponedjeljak 15.7. rezervirani su za "mlade snage" jazza. Ljetna pozornica Bundek ove godine predstavlja dva jazz ansambla: Lasse Lindgren Big Constellation (14.7.) i Filosofia (15.7.).

U utorak 16.7. Međunarodna smotra folklora nastupom mongolskoga vokalnog ansambla Coor gostuje na Bundeku, a u srijedu 17.7. na pozornicu Bundek stižu naš ugledni jazz pijanist i skladatelj Zvjezdan Ružić u društvu čuvene bugarske vokalistice Neli Andreeve i njezina Djevojačkog zbora Nusha.

U četvrtak 18.7. Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom Siniše Leopolda te uz soliste Bojana Jambrošića i Danijelu Pintarić predstavlja program Kajkavski biseri, dok u petak 19.7. program zatvara Mirko Švenda Žiga uz svoje Bandiste u programu u povodu 100. godišnjice pripojenja Međimurja domovini.

Svi koncerti počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve programe je slobodan.