Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Progovorila za provjereno

Jeziva ispovijest žene koja je prošla kroz nezamislivi pakao: "Vrištala sam, ali što sam se više branila, to je on bio agresivniji"

Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 5
Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 5 Provjereno
Aktualno Galerija Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 1 Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 1 Foto: Provjereno Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 2 Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 3 Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 4 Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 4 Foto: Provjereno +3 Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 5 Galerija 1/8 >>
Riskirajući osudu konzervativnog društva, Mladenka Čeko stala je pred kamere Provjerenog kako bi ispričala što joj se dogodil,o i to s jasnim ciljem: spriječiti da se nekome drugom dogodi to što je ona proživjela. Naime, bila je usamljena, tražila je nekoga tko će joj pružiti pažnju i činilo se da ga je našla. Sve je išlo dobro dok mu nije rekla: "Ne!". Jasno i glasno izgovorila je da ne želi to što je on naumio, ali nije prestajao te ju je analno silovao. Njegova je prošlost ono što dodaje još strašnu dimenziju cijelom slučaju. Naime, radi se o čovjeku koji je podvodio svoju jedva punoljetnu suprugu, a njezina maloljetnog brata silovao. Tijekom izdržavanja zatvorske kazne, sam je zatražio da ga se kastrira.

Mladenka Čeko mislila je da je konačno pronašla ljubav, a zapravo je preko društvenih mreža naletjela na čovjeka koji ju je, kako kaže, uništio i zgazio dostojanstvo. Čovjek je to koji je svoju jedva punoljetnu nevjenčanu suprugu podvodio i silovao, a isto je učinio i njezinom maloljetnom bratu. Pred kraj odsluženja kazne tražio je da ga kastrira kako bi dokazao da nije prijetnja društvu. Sada je opet ponovio isti čin i, iako je istraga otvorena, počinitelj je još uvijek na slobodi.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

"Od početka je komunicirao na jedan smiješan način. Uveseljavao me, baš sam uživala u razgovoru, znali smo razgovarati po sat vremena. Uvijek bih bila sretna kad mi se javio", rekla je Čeko.

Komunicirali su tri mjeseca, a Čeko je smatrala da joj je Bog poslao nekoga da nije sama, da ju zaštiti, da bude sretna.

Našli su se nekoliko dana iza Nove godine i otišli u njezin podstanarski stan te, kaže Čeko, poželjeli jedno drugoga.

"Vodili smo ljubav. On je bio nježan, uživala sam u tome, uživala sam imati jednog takvoga momka kojem sam ja od srca dala aposlutno povjerenje", ispričala je. "Međutim, primijetila sam i tog, prvog susreta da je sklon nekim malo perverznijim stvarima."

Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 5 Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno

Čeko tvrdi da je njega posebno zanimao analni seks i da je "on u nekoliko navrata namještao svoj organ prema mome čmaru", ali da ga je ona jasno odbila.

"On mi je pričao da je to u svijetu normalno, posebno u Austriji, gdje on živi i radi, gdje su žene 'spremne na sve da zadrže voljenoga muškarca i ostvare vezu s njim'", rekla je.

"Što sam se više branila, to je on bio agresivniji"

Čeko ga je zamolila da poštuje njezine želje i on ju je poslušao. Nakon tog prvog puta on je otišao te joj se javio tek nakon dvadesetak dana.

"Želio bih te vidjeti, ti se meni sviđaš i ja ću doći uskoro i razmislit ćemo opet o našoj budućnosti. Ne mogu živjeti bez tebe. Napisao mi je da ne može živjeti bez mene", rekla je.

Ali nisu to jedine poruke koje joj je slao: "Slao mi je poruke maštovitog, eksplicitnog muškog sadržaja", ispričala je Čeko.

Čeko je mislila kako se samo šali jer znao joj je napisati i da će na misu ići zajedno. I zaista je došao u Hrvatsku kada je i rekao. Opet su završili u njezinu stanu.

"On je mene počeo ljubiti, grliti. Čudila sam se sama sebi: Zašto baš sad ništa ne osjećam? Nisam osjećala strast, ali on me opet uzeo u svoje naručje i stavio na krevet", rekla je.

Pristala je na odnos, ali nije očekivala da će doživjeti nasrtaje koje nije priželjkivala.

"Grizao me za vrat, osjetila sam bolove i rekla sam mu da to ne radi: 'Ako ćeš se ovako ponašati prema meni, prestajemo s ovim.' Međutim, što sam se više branila, to je on bio agresivniji, a ja sam bila u jednoj mreži bespomoći", ispričala je Čeko.

Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 5 Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 6 Foto: Provjereno

A najgore je došlo tek kasnije. Nakon što je ustala iz kreveta i rekla mu da ide zapaliti cigaretu, on je s ormarića uzeo masnu kremu i okrenuo ju je na trbuh.

"Ja sam vrištala, rekla sam: 'Nemoj mi to raditi, molim te. Znam što želiš.' I zaista sam znala, čim je legao na mene i zavrnuo mi lijevu ruku", rekla je. "Kada je on završio svoju prljavu igru, rekao mi je: 'Eto, vidiš da ti nije ništa bilo, da taj seks u anus nije ništa strašno i da to svaka žena može izdržati.'"

Ona od šoka nije mogla doći sebi, a on ju tražio nešto za jesti. Pripremila mu je obrok te je pokušala nazvati policiju.

"U međuvremenu sam se povukla, otišla u drugu prostoriju jer sam htjela odmah nazvati policiju. Međutim, on je vidio da sam otišla s mobitelom rekao: 'Ljubavi, gdje ćeš? Vrati se i sjedi ovdje sa mnom.'" Zatim je otišao.

Silovao svoju nevjenčanu suprugu i njezina maloljetnog brata

Čovjek je to koji je silovao svoju nevjenčanu suprugu koja je tada imala tek 19 godina. Podvodio ju je tako što je stavljao oglase i letke pod brisače automobila u kojima je nudio "ugodno druženje sa zgodnom i mladom ženom".

Ali tu nije kraj njegovim monstruoznim djelima. Naime, on je silovao i brata nevjenčane supruge, i to više puta od njegove 15. do 16. godine života. Zbog toga je osuđen na sedam godina zatvora. Pred kraj služenja kazne zatražio je da ga kastriraju.

"Bojim se i kada izađem iz zatvora da se ništa bitno neće promijeniti i da će me zauvijek pratiti stigma silovatelja i pedofila, a takve ljude društvo prezire. Kada bih se kastrirao, dokazao bih svima da sam svoju grešku platio i da nisam opasan kakvim me smatraju", napisao je 2012., kada je pušten iz zatvora.

Svoje je riječi pogazio kada je silovao Čeko, a njezina je tragedija još veća jer je bila silovana kada je imala 25 godina. Ona ga je prijavila policiji, a ostalo je, kaže, išlo kao da je u američkoj seriji o forenzičarima.

Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 5 Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 8 Foto: Provjereno

"Policijski istražitelj, inspektor i fotograf išli su sa mnom na ginekološki pregled. Čitav sam dan bila na ispitivanjima, na slikanjima, na pretragama", ispričala je.

Uzeti su brisovi i tragovi, njezina odjeća i plahte.

"Taj manijak bio je toliko pametan i iskusan i uzeo je najmasniju kremu, dječju mast. Ušao je unutra bez vidljivih tragova crvenila i nekog nasilničkog čina, iako je zaista taj čin napravio", rekla je Čeko.

Županijsko državno odvjetništvo utvrdilo je da postoji opravdana sumnja za počinjenje kaznenog djela silovanja. No Čeko se odlučila nazvati Provjereno jer taj čovjek još nije u zatvoru.

"Boli me što je DORH nakon ispitivanja osuđenoga zločinca pustio na slobodu, a mene još nisu ispitali", rekla je.

Dodala je da je njezin jedini grijeh što se zaljubila, dala mu povjerenje, pustila ga blizu. Ono što joj je opisivao u porukama koje nije doživljavala ozbiljno radio je maloljetniku: vezao ga je konopcem i silovao.

Na sudu je završio i jer je s maloljetnicima organizirao krađe

"Želim se kastrirati i okrenuti novu stranicu u svom životu. Ta odluka nije donesena preko noći. U zatvoru sam imao vremena razmišljati i posljednje dvije godine ostao sam čvrst u svojoj odluci za takvim medicinskim zahvatom, ali mi ne dozvoljavaju. Preporučuju mi 'psihoterapiju kao jedinu mogućnost liječenja'", pisao je Čekin silovatelj Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu pravosuđa.

"Meni psihoterapija ne treba jer ja se sebe ne bojim. Ne bojim se da bih ikad više mogao učiniti ono što jesam u prošlosti. U zatvoru sam izgubio svaku seksualnu želju i sada bih mogao u svećenike", dodao je.

Oba su mu ministarstva odgovorila da ne mogu udovoljiti njegovu zahtjevu i da mu treba psihoterapija.

Prije dvije godine opet je završio na sudu. Tereti ga se da je sudjelovao u organiziranim krađama koje su izvodili maloljetnici, tj. da je od djece otkupljivao ukradene bicikle i dalje ih prodavao.

Taj recidivist radi u Austriji, ali mnogo vremena provodi u rodnom kraju, Dalmaciji. Nije iz istog mjesta kao i Čeko, ali to nju ne tješi. Boji se što je kadar učiniti sada kada ga je prijavila.

"On je bio toliko grub i bezobrazan prema meni pošto živi u Austriji, a vidio je kako izgledam, da sam mršavica. Čak je bio spreman na to da me podvede i da me vodi u Austriju da se bavim nekim zanatom", ispričala je Čeko.

Dodala je da teško živi od invalidske mirovine i da je mislila da je pronašla nekoga s kim će joj biti lakše kročiti kroz život, a dogodilo joj se nešto što neće moći zaboraviti. Još od prvog silovanja vuče dijagnoze depresije i PTSP-a, poremećaja prilagodbe. Ne zna kako sada nositi s tim, pogotovo zato što je čovjek koji je silom pregazio njezino dostojanstvo na slobodi.

 

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene