Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIVŠI LABURIST

NOVO LICE NA ČELU STRANKE Mladen Novak izabran za novog predsjednika ORaH-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavio je da će stranka izaći na svibanjske lokalne izbore, svjestan je da će morati i koalirati, no o imenima stranaka nije mogao govoriti.

Bivši laburist Mladen Novak novi je predsjednik stranke ORaH, izvijestio je danas novinare sam Novak. U igri za prvog čovjeka ORaH-a bila su tri kandidata, a izbori su provedeni na dva načina: dio članova glasovao je elektronski 15. siječnja, a drugi dopisno, pa je izborna komisija u srijedu navečer prebrojala njihove glasove, rekao je novinarima Novak, nekadašnji saborski zastupnik Hrvatskih laburista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjećate li ih se? "Plesali su jedno ljeto": Provjerili smo gdje su danas nekadašnja izborna iznenađenja Predstavljanje kandidacijskih lista za europske izbore (Foto: Dnevnik.hr) izbori za eu parlament Predstavljanje kandidacijskih lista: Možemo! - politička platforma, Nova ljevica, Održivi razvoj Hrvatske (ORaH)

Novi predsjednik svjestan je ogromnog posla koji čeka njega i ORaH, stranku koja je praktično nestala s hrvatske političke pozornice.

"Pred nama je ogroman posao pokušati vratiti stranku na stare staze, koliko je to moguće, tek ćemo saznati", kaže Novak i potvrđuje da će ORaH ostati na lijevom političkom spektru, okrenut '"zelenim" i biračima koji teže društvenoj pravednosti.

Najavio je da će stranka izaći na svibanjske lokalne izbore, svjestan je da će morati i koalirati, no o imenima stranaka nije mogao govoriti.

"Prerano je za to, još nisam dobio ni uvid u članstvo", objasnio je novinarima, te naglasio kako će u obzir doći samo koalicije prihvatljive s obzirom na ORaH-ov program.

"Nemoguće je generalno reći na koga mislimo: ima lokalnih stranaka za koje mislim da nema prepreke za koaliranje, a od stranaka s nacionalne razine, iskreno, ne vidim s kim", poručio je novi predsjednik ORaH-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene