Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najavio je da će stranka izaći na svibanjske lokalne izbore, svjestan je da će morati i koalirati, no o imenima stranaka nije mogao govoriti.


Bivši laburist Mladen Novak novi je predsjednik stranke ORaH, izvijestio je danas novinare sam Novak. U igri za prvog čovjeka ORaH-a bila su tri kandidata, a izbori su provedeni na dva načina: dio članova glasovao je elektronski 15. siječnja, a drugi dopisno, pa je izborna komisija u srijedu navečer prebrojala njihove glasove, rekao je novinarima Novak, nekadašnji saborski zastupnik Hrvatskih laburista.

Vezani članci Slika nije dostupna Koalicija Nema prodaje predstavila program pravosudne reforme Slika nije dostupna Koaliciji Nema prodaje pridružio se i ORaH: Borit ćemo se za malog čovjeka

Novi predsjednik svjestan je ogromnog posla koji čeka njega i ORaH, stranku koja je praktično nestala s hrvatske političke pozornice.

"Pred nama je ogroman posao pokušati vratiti stranku na stare staze, koliko je to moguće, tek ćemo saznati", kaže Novak i potvrđuje da će ORaH ostati na lijevom političkom spektru, okrenut '"zelenim" i biračima koji teže društvenoj pravednosti.

Najavio je da će stranka izaći na svibanjske lokalne izbore, svjestan je da će morati i koalirati, no o imenima stranaka nije mogao govoriti.

"Prerano je za to, još nisam dobio ni uvid u članstvo", objasnio je novinarima, te naglasio kako će u obzir doći samo koalicije prihvatljive s obzirom na ORaH-ov program.

"Nemoguće je generalno reći na koga mislimo: ima lokalnih stranaka za koje mislim da nema prepreke za koaliranje, a od stranaka s nacionalne razine, iskreno, ne vidim s kim", poručio je novi predsjednik ORaH-a. (Hina)