Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najavio je da će stranka izaći na svibanjske lokalne izbore, svjestan je da će morati i koalirati, no o imenima stranaka nije mogao govoriti.


Bivši laburist Mladen Novak novi je predsjednik stranke ORaH, izvijestio je danas novinare sam Novak. U igri za prvog čovjeka ORaH-a bila su tri kandidata, a izbori su provedeni na dva načina: dio članova glasovao je elektronski 15. siječnja, a drugi dopisno, pa je izborna komisija u srijedu navečer prebrojala njihove glasove, rekao je novinarima Novak, nekadašnji saborski zastupnik Hrvatskih laburista.

Vezani članci Boris Mikšić, Dragutin Lesar i Nansi Tireli i Mirela Holy (Foto: PIXSELL) "Plesali su jedno ljeto": Provjerili smo gdje su danas nekadašnja izborna iznenađenja Predstavljanje kandidacijskih lista za europske izbore (Foto: Dnevnik.hr) Predstavljanje kandidacijskih lista: Možemo! - politička platforma, Nova ljevica, Održivi razvoj Hrvatske (ORaH)

Novi predsjednik svjestan je ogromnog posla koji čeka njega i ORaH, stranku koja je praktično nestala s hrvatske političke pozornice.

"Pred nama je ogroman posao pokušati vratiti stranku na stare staze, koliko je to moguće, tek ćemo saznati", kaže Novak i potvrđuje da će ORaH ostati na lijevom političkom spektru, okrenut '"zelenim" i biračima koji teže društvenoj pravednosti.

Najavio je da će stranka izaći na svibanjske lokalne izbore, svjestan je da će morati i koalirati, no o imenima stranaka nije mogao govoriti.

"Prerano je za to, još nisam dobio ni uvid u članstvo", objasnio je novinarima, te naglasio kako će u obzir doći samo koalicije prihvatljive s obzirom na ORaH-ov program.

"Nemoguće je generalno reći na koga mislimo: ima lokalnih stranaka za koje mislim da nema prepreke za koaliranje, a od stranaka s nacionalne razine, iskreno, ne vidim s kim", poručio je novi predsjednik ORaH-a. (Hina)