Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provale, krađe i premlaćivanje

Mještani sela pored Koprivnice žive u strahu i ne izlaze nakon sumraka: "Ako ti zlotvori odluče doći k meni i pokušaju nešto..."

Mali Grabičani (Foto: Google Maps)
Mali Grabičani (Foto: Google Maps) Foto: Google Maps
Napad na 66-godišnjeg muškarca, koji je u tom istom napadu zadobio teške ozljede i završio u bolnici, izazvao je veliki strah u selu pored Koprivnice. Mještani u sumrak ulaze u kuće i zaključavaju se kako ne bi postali žrtve sličnog napada i pokušaja pljačke.

Policija je nakon očevida u mjestu Mali Grabičani, gdje se napad i dogodio, izvijestila da je riječ o nepoznaton počinitelju koji je upao u obiteljsku kuću te napao 66-godišnjaka udarivši ga više puta u glavu i tijelo te ga bacio i na pod. Navedeni napadač pokušao je opljačkati brutalno pretučenu žrtvu.

Pročitajte i ovo Uhićeni višestruki provalnici 11 teških krađa Uhićeni višestruki provalnici, harali su slavonskim trgovinama: Nastala šteta broji se u desecima tisuća eura Slika nije dostupna ISKALIO BIJES Bizarna provala u prostorije splitskog HDZ-a: Provalnik sve snimio, a imao je i poruku za - bistu Franje Tuđmana

Policija je u izvješću naglasila da je u kući s napadačem bila i "druga nepoznata osoba". Policija traga za obje osobe, koje su iz kuće u koju su provalili otišle na kraju ne ukravši ništa.

Sve to dogodilo se u 2:50 sati, u noći na srijedu, što je i izazvalo zabrinutost mještana, pogotovo starijih. Odsad, kažu, zaključavaju vrata nakon sumraka.

Mještani Malih Grabičana za Podravski list pričaju kako ih je taj napad zgrozio, ali ih s druge strane nije začudio, jer kažu da krađa i provala u njihovu mjestu ne nedostaje. Za napad na susjeda kažu da je to bio očit pokušaj ubojstva s namjerom da se razbojnici domognu njegove ušteđevine.

"Jednoj starici, također našoj susjedi, lopovi su provalili u kuću i ukrali 200 kuna, prošle godine. Jadnica je nakon dva tjedna umrla, sigurno ju je taj događaj jako potresao. Drugoj susjedi su ukrali zlatninu iz kuće, a trećoj su usred bijela dana pomoću ljestava ušli u kuću, tražili novac i vrijedne stvari. Krađa goriva iz traktora je svakodnevnica", priča Pero Prusac, susjed napadnutog, koji je dodao da i sam bio žrtva kradljivaca goriva.

Mještanima je zabrinutost porasla i zbog toga što tvrde da u njihovo mjesto često dolaze nepoznate osobe, odnosno da su česte promjene stanovnika u nekim kućama u selu. Prusac smatra da je upravo netko od tih novih susjeda odgovoran za razbojništva.

"Ako ti zlotvori odluče doći k meni i pokušaju nešto učiniti, moraju znati da ću biti spreman. Ali oni biraju kuće gdje žive samci i stariji. U mjestu je dosta takvih ljudi i sad se ne osjećaju sigurno", kaže Prusac.

Prva susjeda napadnutog 66-godišnjaka, Zorka Sokolić, kaže da u noći kad se dogodio napad nije ništa čula, već je samo vidjela policiju ispred njegove kuće kad se probudila.

"Zamislite, istukli su čovjeka u vlastitoj kući, koji se k tome brine o bolesnom sinu. Hvala Bogu što je susjed imao dovoljno snage pa je sam pozvao hitnu pomoć", kaže Sokolić.

Sokolić ističe kako joj nakon tog napada na susjeda više nije svejedno te da zaključava vrata dvorišne ograde jer živi sama.

Što se napadnutog 66-godišnjaka tiče, njegov prvi susjed Prusac tvrdi da je riječ o povučenom čovjeku koji ni s kim u selu nije imao konfliktne situacije. "Stvarno ne znam kako su baš do njega došli. Žao mi je čovjeka", rekao je na kraju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene