Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mješovita policijska ophodnja privela slovensku novinarsku ekipu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mješovita hrvatsko-slovenska policijska ophodnja privela je u srijedu na pograničnom području kod Hotize tri člana novinarske ekipe RTV Slovenija, tv studija Lendava, koji su nakon ispitivanja pušteni, javila je u srijedu slovenska tiskovna agencija STA.

"Pretpostavljamo da je razlog bio taj da se novinari nisu pravovremeno javili ni slovenskoj niti hrvatskoj strani", rekla je za STA urednica tog studija Helena Zver.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana Slika nije dostupna MUP: Slovenski novinari pušteni bez prijave

Urednica Zver izjavila je da je privedenim novinarima, koji su kasnije pušteni, rečeno da su zadržani zbog toga jer su kršili odredbe slovensko-hrvatskog sporazuma o malograničnom prometu i suradnji.

Prema Slovenskoj tiskovnoj agenciji, tročlanu ekipu RTV Slovenija kraće je vrijeme zadržala i privela na ispitivanje u Mursko Središće mješovita policijska ophodnja, u kojoj je i jedan slovenski policajac.

Prema riječima urednice slovenske televizije, tv ekipa željela je snimati kadrove za emisiju o "gradnji sporne ceste" u tom području.Kako je za STA rekao jedan od privedenih, dopisnik POP TV-a Marjan Maučec, među privedenima su ekipe POP TV-a, TV Slovenije, Direkta i mađarskoga studija Lendava. Privedenima su, kako prenosi STA, oduzeti dokumenti te su odvedeni na granični prijelaz Petišovci-Mursko Središče.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene