Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLAZAK S ČELA STRANKE

Škoro za Dnevnik Nove TV o ostavci: "Nema toga tko nije o mene obrisao noge." Za odlazak nije znala ni njegova sestra: "I mene je ova ostavka iznenadila"

Miroslav Škoro podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta. Ovakvu naglu situaciju u hrvatskoj politici pamtimo jedino u slučaju ostavke Ive Sanadera pa su počela nagađanja o razlozima Škorine ostavke.

I dok ravnici i pjesmi nije rekao zbogom, stranačkoj politici jest. Miroslav Škoro, tvrdi, povlači se iz osobnih razloga.

''Nema toga tko nije o mene obrisao noge, kako bi Dalmatinci rekli, obrisao noge kao o štracu. Čak se nije govorilo o Domovinskom pokretu, nego o Škorinoj stranci, pa sad stranka više nije moj taoc'', rekao je Miroslav Škoro putem telefona Ivani Brkić Tomljenović.

U stranci su svi u šoku.

''Samo nam je kratko priopćio da je njega neopoziva ostavka i da je on napravio svoju dionicu i da treba nastaviti dalje'', komentirao je Radić.

''Mi smo svi iznenađeni, nisam to očekivao'', izjavio je Peternel.

Čak ni sestra ništa nije znala.

''Ostavka Miroslava Škore na mjesto Predsjednika Domovinskog pokreta me iznenadila, kao i većinu članova i simpatizera koji me cijelo popodne zovu. Ne smijemo zaboraviti kako je u dvije godine Miroslav Škoro prošao tri ciklusa vrlo zahtjevnih izbora u kojima su on i njegova obitelj bili izloženi napadima i objedama. Unatoč svemu 10000 članova, 400 vijećnika i saborski zastupnici njegovu odluku ne mogu i ne žele prihvatiti. Uvjerena sam da će Predsjedništvo njegovu ostavku odbaciti, a da će on svoju odluku povući", govori Vesna Vučemilović.

O razlozima odlaska neusklađeni.

''Gospodin Škoro je govorio da ima zdravstvenih problema. Govorio je kroz šalu da će to učiniti. Nitko to nije shvatio tako ozbiljno'', rekao je Radić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OSUMNJIČENI ZA IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE Završena istraga strašne nesreće na Jarunu u kojoj je poginula studentica: Uz motociklista pritvoren i jedan od vozača automobila, objavljeni detalji tragedije

Pročitajte i ovo Pero Lučin ŠTO DONOSI OSTATAK SEZONE? Imunolog o borbi protiv korone: ''Zabili smo si autogol i čekamo produžetke. A to znači mučenje, mrcvarenje...''

''Vidim da se špekulira sada da sam nešto bolestan. Pa ja imam svoju kroničnu situaciju, imao sam je i prije predsjedničkih izbora. Pozivam i vas i bilo koga drugoga da odemo na Sljeme. To nije razlog'', komentirao je Škoro.

U pohodu na Pantovčak Škoro je bio treći. Tvrdio da će biti premijer. Ali poslije parlamentarnih, HDZ sastavlja vladu bez njih. Htio je biti i gradonačelnik Zagreba. Izgubio je u drugom krugu.

''Hvala još jedanput. Bio je užitak sudjelovati u ovome'', govorio je Škoro u svibnju.

Do stranačkih izbora u rujnu Domovinski pokret vodi zamjenik. Koji nema ambiciju biti predsjednik.

''Nije ovo kraj Domovinskog pokreta. Domovinski pokret ima 12 tisuća članova, ima 10 saborskih zastupnika'', govori Radić.

Uvjeravaju - ostaju oporba.

''Gospodin Plenković zna da s nama nema trgovine. Nije bilo ni prije'', rekao je Peternel.

''Kad si politička stranka onda moraš sjesti i razgovarati s svima. S kim će razgovarati i kako to će odlučiti vodstvo stranke'', navodi Škoro.

I dok se povukao s mjesta šefa Domovinskog pokreta, saborske klupe Škoro ne napušta. Ostaje i potpredsjednik parlamenta.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene