Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSUMNJIČENI ZA IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE

Završena istraga strašne nesreće na Jarunu u kojoj je poginula studentica: Uz motociklista pritvoren i jedan od vozača automobila, objavljeni detalji tragedije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i 21-godišnjakom. Osumnjičeni su za izazivanje prometne nesreće u kojoj su motociklom naletjeli na studenticu koja je preminula.

Utvrđeno je da je 21-godišnjak 26. lipnja oko 00:40 sati vozio motocikl marke Honda imotskih registarskih oznaka bez položenog vozačkog ispita A kategorije, bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola od 0,27 promila.

Pročitajte i ovo Kaštel zavijen u crno - 5 Tragedija u Kaštel Sućurcu Da se nije zamijenio za smjenu, iz gorućeg bi auta spašavao vlastitu obitelj: "To je nešto iz noćne more vatrogasaca" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Kretao se južnom kolničkom trakom Jarunske ulice u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kućnog broja 5, preko uzdužne pune crte na kolniku motociklom je prešao na sjevernu kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera.

Pritom je počeo pretjecati automobile i to - Audi zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni 20-godišnjak i Volkswagen zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnjak, a koji su se kretali južnom kolničkom trakom Jarunske ulice približavajući se pješačkom prijelazu.

I 20-godišnjak krenuo u pretjecanje

U trenutku dok ga je motocikl pretjecao, 20-godišnjak u Audiju je vozilom prešao preko pune crte na sjevernu kolničku traku. Pretjecao je Volkswagen koji se približavao obilježenom pješačkom prijelazu zbog čega je smanjivao brzinu.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, u nastavku pretjecanja i kretanja sjevernom kolničkom trakom kao i zbog dolaska Audija, 21-godišnjak je pomaknuo motocikl bliže sjevernom rubu kolnika te prednjim dijelom motocikla naletio na 20-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Jarunske ulice preko pješačkog prijelaza u smjeru sjevera.

Nakon naleta, u nekontroliranom kretanju, motocikl je izletio izvan kolnika i naletio na rubni kamen. 20-godišnjak u Audiju se zaustavio nedaleko mjesta događaja, pješice se vratio na mjesto nesreće da bi nakon dolaska policije i hitne pomoći te zbrinjavanja ozlijeđenih samo - otišao.

Od posljedica prometne nesreće pješakinja je preminula dok je 21-godišnji vozač motocikla teško ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice, gdje je zadržan na liječenju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su pritvoreni uz kaznenu prijavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene