Bivši predsjednički kandidat rekao je da je jučerašnji incident u Okučanima igrokaz Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića.


Miroslav Škoro u subotu je na Mirogoju komentirao jučerašnji odlazak Zorana Milanovića sa obilježavanja obljetnice početka akcije Bljesak nakon što su se neki pojavili u majicama HOS-a.

Vezani članci Zoran Milanović, predsjednik RH Složio popis: Zoran Milanović objavio tko s njim sutra ide u Okučane, protokol objavio i MORH Miroslav Škoro Škoro reagirao na Milanovićev istup i podsjetio ga na poznati vestern film: ''Pred Veliki tjedan su to ružne poruke, ali od koga dolaze - navikli smo''

"Mislim da bi bilo politički naivno, nepotrebno, čak i glupo sudjelovati u već najavljenom igrokazu. To što rade HDZ i SDP je dogovorena priča, pomalo degutantna, koja vodi prema velikoj koaliciji. Njima su najvažniji izbori, a Domovinskom pokretu je najvažniji izbor. Nismo dobili propusnice i zato smo danas ovdje, valja poštivati odluke Stožera, vjerojatno smatraju kako smo mi moguće žarište nekih novih ideja. Birači će prepoznati tko govori istinu i što je dobro'', rekao je Škoro.

Dodao je kako misli da bilo koje mjesto komemoriranja nije mjesto na kojem se treba pokazivati frajerluk te da Domovinski pokret neće u tome sudjelovati.

"Jedan je morao otići, drugi se morao čuditi, vidjet ćemo kakvu će nagradu hrvatskog glumišta dobiti za to. Najvažnije da su se pajdaši sa Zrinjevca dogovorili oko nekih stvari", kazao je Škoro. 

Škoro je najavio i da će Domovinski pokret na izbore izaći sa konkretnim rješenjima. 

"Moramo staviti glave na kup, donijeti kvalitetna rješenja, reforme koje su nužne. Trenutna vlast ne može provesti nužne reforme jer su u umočeni do kraja u ovu situaciju koja je prožeta nepotizmom i stranačkim interesima", kazao je Škoro i dodao da oni koji su stvarali probleme, ne mogu sudjelovati u rješavanju.

Rekao je i kako on nije bio u Okučanima jer mu nije odobrena propusnica. Stoga su on i član Domovinskog odbora Stipo Mlinarić Ćipe vijence položili na Mirogiju.