Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije ga posjetio u pritvoru

Miroslav Sanader: Zaustavili su nas na kućicama prema Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je Ivo Sanader uhićen s njim je u automobilu bio njegov brat Miroslav.

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader želio se vratiti u Hrvatsku i predati se vlastima, kazao je Sanaderov mlađi brat Miroslav za Novu TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom"

'Mene je brat zamolio da ga vozim i mi smo krenuli prema Hrvatskoj. Austrijska policija nas je zaustavila na naplatnim kućicama kod mjesta St.Michael, na naplatnim kućicama u pravcu Hrvatske. Ja i on smo bili u autu sami, rekao je Miroslav Sanader za Novu TV. Mlađi brat bivšeg hrvatskog premijera već dvije godine živi u blizini Innsbrucka.

Na pitanje je li posjetio brata u pritvoru, Miroslav je samo krako rekao kako 'to prije vikenda nije bilo moguće'.

Kako je ranije Miroslav izjavio za austrijske novine, njegov brat je legalno otputovao iz Hrvatske na višednevni službeni put. Kada je saznao da je izdan uhidbeni nalog, dodao je, želio se vratiti u Hrvatsku i predati vlastima. 'Jedan njegov odvjetnik trebao je doći po njega u Austriju', piše austrijski Kurier.

>> Bivši premijer izašao pred istražnog suca, sadržaj iskaza nepoznat

>> Austrijski ministar očekuje Sanaderovo izručenje

Dežurni istražni sudac saveznog suda u Salzburgu odredio je bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu ekstradicijski pritvor, javljaju austrijski mediji pozivajući se na izjavu državne odvjetnice Barbare Fichtinger.

Ekstradicijski pritvor trajat će najmanje 14 dana, kazala je Fichtinger. Sanader je morao odgovoriti na pitanje o svom identitetu, a navodno je na saslušanju bio nazočan i odvjetnik. Bivši hrvatski premijer je zdravstveno i fizički u dobrom stanju, kazao je predstavnik suda u Salzburgu Dietmar Knebel, navodi austrijska novinska agencija APA, dodajući da je prvi zdravstveni pregled obavljen i da je dobro prošao, a Sanadera će u ponedjeljak pregledati liječnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene