Obavijesti Video Pretražite Navigacija
širi se istraga

MIP zaprimio zahtjev DORH-a za dodatno skidanje imuniteta Kuščeviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) zaprimilo je u utorak zahtjev Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) za dodatno skidanje imuniteta bivšem ministru Lovri Kuščeviću zbog proširenja istrage, o čemu će odlučivati ovoga tjedna, potvrdio je Hini predsjednik MIP-a Žarko Tušek.

MIP je u rujnu 2019. već skinuo imunitet Lovri Kuščeviću radi pokretanja kaznenog postupka zbog sumnje u dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, no zbog proširenja istrage DORH je od Sabora još jednom zatražilo skidanje imuniteta.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

Naime, kazneni postupak protiv zastupnika može se voditi samo za kazneno djelo za koje je MIP dao odobrenje, a dosadašnja praksa MIP-a bila je da se imunitet zastupniku skida uvijek kada to zatraži DORH.

Zbog sumnje da je kao općinski načelnik Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ova stana Uskok je istragu pokrenuo u rujnu.

Uz Kuščevića i njegova šogora Ivicu Žuvića Uskok je sada istragu proširio i na Kuščevićevu suprugu i jednog splitskog poduzetnika.

Proširenjem istrage, prema pisanju medija, Uskok tereti Kuščevića osim za prenamjenu zemljišta i za nezakonito pribavljanje 1,4 milijuna kuna, sa štetom za državni proračun od nepunih 300.000 kuna, prilikom otkupa poslovnih prostora iz tvrtke Kuščević d.o.o.

Tu je i optužba za primanje mita, kojom su, prema pisanju medija, obuhvaćeni njegov šogor Ivica Žuvić kao pomagač i poduzetnik Ante Marinović kao davatelj mita.

Riječ je o kući, odnosno parceli u uvali Grška nedaleko Milne na otoku Braču, koja je formalno glasila na Žuvića, a Uskok sumnja da ju je stvarni vlasnik Kuščević dobio kao mito od poduzetnika Marinovića. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene