Gabrijela Žalac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Gabrijela Žalac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac izjavila je u petak da afera s nekretninama i imovinom ministra uprave Lovre Kuščevića sigurno nije naštetila HDZ-u.


"Mislim da HDZ-u sigurno nije naštetila, kako vi to kažete, afera. Ministar je sve objasnio i užem predsjedništvu stranke. Mislim da dolaze neka bolja vremena", rekla je Gabrijela Žalac novinarima nakon konferencije Svjetske banke o razvojnom iskustvu regije Emilia Romagna za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Vezani članci Davor Ivo Stier (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Stier: "Ne treba nikoga cipelariti, važan je svaki član HDZ-a i svatko može dati svoj doprinos" Premijer Andrej Plenković (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Sporno putovanje u Helsinki: Dnevnice je platio HDZ, ali račune još nisu dostavili Povjerenstvu

Upitana postoji li moralna odgovornost ministara i očekuje li se od njih da podnesu ostavku kada osjete da su postali uteg Vladi, a narod želi promjenu, uzvratila je kako joj se čini da je "svaki tjedan neka nova afera".

"Ako ćemo tako gledati, onda zaista mislim da nema prostora da se posao radi. Mislim da je ključno za Hrvatsku da se rade reforme, fondovi, gospodarstvo, posao, i na to bih skrenula pažnju hrvatskoj javnosti", poručila je ministrica.

Ustvrdila je da Kuščević i svi ministri "odgovorno rade svoj posao i svi trebaju biti fokusirani na to", pa treba manje razgovarati o stvarima koje "zaista nemaju utemeljenje u dokumentima niti u bilo čemu drugome".

(Hina)