Premijer Andrej Plenković je u utorak na Mirogoju, nakon polaganja vijenaca povodm Dana državnosti, kazao da je razgovarao s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem, koji se našao u fokusu javnosti nakon što je otkriveno da posjeduje dvije nekretnine koje nisu upisane u katastar. Premijer je kazao da se radi o samo još jednom u nizu napada na njegove ministre.

Galerija


Premijer Plenković je razgovarao s ministrom Kuščevićem o aferi s ministrovim nekretninama koje nije upisao u katastar. 

Vezani članci Andrej Plenković Pomirljive poruke iz Knina, pogledajte govore Plenkovića, Milanovića i Gotovine Andrej Plenković Premijer čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te poručio: "Oluja je spriječila nebrojene nove žrtve i patnje"

''Razgovarali smo dosta dugo. Ono što je, na kraju, kad se svi naslovi pročitaju, kad pročitate tekstove i njegove argumente, shvatite da se cijeli krimen svodi na to da dvije nekretnine koje ima je propustio upisati u katastar. Sve ostalo je upisano u njegovoj imovinskoj kartici'', rekao je premijer.

Kako Plenković kaže, to je sve samo još jedan napad na njegove ministre. ''Meni se čini da je to, rekao bih, pa jedan slijed vrlo dobro usmjerenih napada na jednog po jednog ministra. U zadnje tri godine imali smo slične pritiske na ministra Barišića, na ministra Marića, na ministricu Dalić, na ministra Kujundžića, na ministricu Murganić, na ministra Krstičevića. U zadnjih pet mjeseci zaista jedno bombardiranje je bilo i na ministra Tolušića, na ministricu Žalac, ministra Gorana Marića. Kuščević je sad jedno 10., on je jubilarni'', kazao je premijer.

Novinari okupljeni oko premijera su istaknuli da se u svim tim ''bombardiranjima'' radi o pogreškama koje ministri zaista i jestu počinili. ''Treba gledati samo i isključivo fakte, to je moja pozicija i to je najbitnije. Činjenica da netko nije upisao dvije nekretnine u katastar je propust, al ne takvih rzamjera da moram dovoditi u pitanje njegov niti politički niti ljudski mentalitet'', kaže premijer.

Na pitanje tko napada i bombardira ministre, premijer kaže da za to postoje ljudi ''koji se angažiraju i plasiraju'' te da mediji to iskoriste. ''Svih ovih šest mjeseci je bitno samo da se stvori nekakav problem'', smatra premijer. Ističe da, po njegovom mišljenju, uvijek postoje sufleri.

Premijera su novinari upitali i kandidaturi Miroslava Škore, na što je premijer kratko odgovorio da ''HDZ ima svoju kandidatkinju, aktualnu predsjednicu. HDZ će pobijediti na izborima''.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u ponedjeljak je otvorilo predmet o ministru Kuščeviću i to temeljem neanonimne prijave koji su zaprimili u petak. Njegovu su imovinsku karticu već ranije počeli češljati.

Kuščević je ranije kazao da mu uopće nije neugodno zbog činjenice da čak dvije nekretnine nije upisao u katastar.

Europi prijete po život opasne ekstremne vrućine, a uz visoke temperature Hrvatsku čeka još jedna opasnost