Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

UNOSNI POSLOVI

Miroslav Škoro o optužbama: "Sve u životu stekao sam svojim radom i za svaku kunu mogu dokazati podrijetlo"

Miroslav Škoro (Foto: screenshot Facebook)
Miroslav Škoro (Foto: screenshot Facebook) Foto: screenshot Facebook
Pod povećalom javnosti našli su se unosni poslovi koje je s Ministarstvom regionalnog razvoja potpisivala tvrtka Omega software za informatičke usluge, u čijoj vlasničkoj strukturi udio ima i Miroslav Škoro.

Iako je tvrtka za usluge održavanja i nadogradnju sustava dva puta birana u njezinom mandatu, ministrica Gabrijela Žalac je neposredno prije sjednice Vlade izjavila da je ugovor zatekla. No, po izlasku iz Banskih dvora ipak je priznala da je i sama potpisala dva, posljednji prošli mjesec, težak više od 17 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ministrica Gabrijela Žalac (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Otvorilo Europsko tužiteljstvo Nova istraga protiv Gabrijele Žalac i njezine suradnice: Na račun ministarstva i fondova častile se po restoranima Građenje kampa Ispitani svi svjedoci Afera kampovi: I bivša službenica Neda Livljanić puštena iz istražnog zatvora

"Taj ugovor koji sam ja zatekla, znači ja još nisam tada bila ministrica", kazala je Žalac Na pitanje što je s druga dva, kazala je: "Druga dva, oprostite, otvoreni postupak javne nabave daje pravo svakoj tvrtki u RH da se javi, ako ispunjava uvjete dobit će"

Na pitanje je li bilo pogodovanja u ovom slučaju odgovorila je: "Ne, nije bilo pogodovanja, vi od svake stvari koja je na otvorenom postupku javne nabave radite afere!"

Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade, kazao je: "Koliko se ja sjećam jedan ugovor temeljem javne nabave, 5 milijuna i nešto. Sad točno što, nemojte me pitati". Upitan jesu li se oni jedini javili, je li bilo pogodovanja, kazao je: "Ne, ne mislim da je bilo puno, sad koliko morate provjeriti".

O svemu se poslijepodne na Facebooku oglasio i sam Škoro.

"Dragi prijatelji, danas je u hrvatskom medijskom prostoru bio na djelu pokušaj moje kompromitacije s ciljem da me stavi u isti koš s političkom elitom", rekao je Škoro. "Htjeli su stvoriti percepciju u javnosti da navodno moja tvrtka, u kojoj imam samo pet posto udjela, radi milijunske poslove s jednim ministarstvom. A zašto? Pazite sad ovo - jer je današnja ministrica s 14 godina jahala konja u mom spotu. Ja sam eto, kao vidoviti Milan, već 1993. godine znao da će ona jednoga dana biti ministrica", kazao je on.

"Prije svega, gospođa ministrica nije uopće jahala konja nego je glumila u spotu 'Šumi, šumi javore'. 

Nikada nisam tajio svoje poslove i poslovne udjele koje imam. Ponosni sam vlasnik, nažalost samo pet posto udjela, u tvrtki Omega softver, a u njoj vrijedno radi stotinjak inženjera i stručnjaka koje smo uspjeli zadržati u našoj zemlji. Rade isključivo na vlastitom razvoju i nude originalna hrvatska rješenja u informatičkim tehnologijama.

I još jedna stvar - ne rade samo s Ministarstvom regionalnog razvoja nego i s drugim ministarstvima i državnim institucijama, a poslove dobivaju na otvorenim javnim natječajima. Slijedimo li logiku onih koji su mi pokušali pakirati, da je tvrtka u kojoj imam  pet posto vlasništva samo moja, onda je i Hrvatski Telekom moja tvrtka, jer i u njoj imam dionice. A ona isto radi s državom, i to puno više.

Sve u životu stekao sam svojim radom i za svaku kunu mogu dokazati podrijetlo, za razliku od nekih koji već godinama, pa evo i danas pune novinske stupce vadeći se na onu staru - tko je jamio, jamio je. To više tako neće ići, gospodo", rekao je Škoro. 

Kad pobijedi na izborima i raspiše zakonodavni referendum, prvo će, rekao je, zatražiti da se provjeri sva njegova imovina, pa onda i ona ostalih dužnosnika. "Vrati ćemo državu narodu, pobijedit ćemo, i to bez obzira na današnje, dosadašnje i buduće podvale" kazao je na kraju obraćanja.

Cijelu izjavu pogledajte u videu.

 

Aktualno Provjereno istražuje: Tko su zapravo Bosanac i Hrvat koji se dovode u vezu s terorističkim napadima u Bruxellesu i Parizu? Provjereno istražuje kako su sigurnosnim službama promakli trgovci oružjem (Foto: Provjereno) Provjereno istražuje kako su sigurnosnim službama promakli trgovci oružjem (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Provjereno istražuje kako su sigurnosnim službama promakli trgovci oružjem (Foto: Provjereno) Provjereno istražuje kako su sigurnosnim službama promakli trgovci oružjem (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Provjereno istražuje kako su sigurnosnim službama promakli trgovci oružjem (Foto: Provjereno) Provjereno istražuje kako su sigurnosnim službama promakli trgovci oružjem (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Provjereno istražuje kako su sigurnosnim službama promakli trgovci oružjem (Foto: Provjereno) Provjereno istražuje kako su sigurnosnim službama promakli trgovci oružjem (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Provjereno istražuje kako su sigurnosnim službama promakli trgovci oružjem (Foto: Provjereno) Provjereno istražuje kako su sigurnosnim službama promakli trgovci oružjem (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno +3 Provjereno istražuje kako su sigurnosnim službama promakli trgovci oružjem (Foto: Provjereno) Hrvatska Provjereno istražuje: Tko su zapravo Bosanac i Hrvat koji se dovode u vezu s terorističkim napadima u Bruxellesu i Parizu? 1/9 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene