Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je današnji veliki prosvjed prosvjetara na kojem se, prema procjenama organizatora, skupilo 40 tisuća ljudi. Poručila je kako je pozorno pratila poruke koje su poslane Vladi.


"Adresirat ću ih u svojem radu kao ministrica, kao i slučajevima kad smo se izborili za napredovanje i nagrađivanje najboljih i za status službene osobe", navodi ministrica i dodaje kako su učitelji jasno pokazali svoj stav i snagu, što treba poštovati.

Vezani članci Tisuće prosvjetara na prosvjedu (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Tisuće ljudi prosvjedovalo na Trgu: ''Vi ste, premijeru, odgovorni što učenici nisu u klupama i što su učitelji na ulici'' Ana Tuškan i Branimir mIhalinec (Foto: Dnevnik.hr) Štrajk ide dalje, Mihalinec nakon maratonskog sastanka u Vladi poručio: ''Približavamo se rješenju''

Ističe kako se od samog početka postavljanja zahtjeva u lipnju zalagala za strategiju suradnje i pronalaženje zdravog kompromisa.

"Maksimalno sam se založila u četvrtak i petak da otvorim prostor za rješenje i dala sam konkretne prijedloge utemeljene na podacima i analizama. Zato smatram da su ključevi za izlaz iz štrajka na stolu. Još jedanput apeliram na sve uključene da pokažemo djeci, učenicima i studentima da radimo u njihovu interesu i da smo u stanju rješavati kompleksne probleme", kaže Divjak.

Sindikati u prosvjeti s predstojnikom premijerova ureda Zvonimirom Frkom-Petešićem trebali bi se sastati danas u 16 sati.

"Sastanak je popodne, vodit će ga predstavnik mog ureda. Vlada, ministri, ja, razgovarali smo, nismo se jednom sastali. Ovaj posao radimo jer mislimo da možemo učiniti nešto za opće dobro. Nema drugog motiva. Ja smatram da trebamo voditi računa o onima o kojima je najbitnije ovdje voditi računa, a to su djeca. Ako su neki pregovori, onda se trebate negdje naći. Ako nisu pregovori, onda je ultimatum. Ultimatum nije dobar ni u kojem aspektu života, a pogotovo ne onima koji vam dižu plaću", rekao je Plenković.