Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Ministarstva obrazovanja i znanosti stigla je preporuka roditeljima da se odgode sva maturalna putovanja u Španjolsku, nakon dva teroristička napada u toj zemlji.


Prema dostupnim informacijama, više od 1500 hrvatskih učenika planiralo je provesti maturalac u Španjolskoj, no zbog brojnih upita roditelja i medija o sigurnosnoj situaciji u Španjolskoj nakon dva teroristička napada, oglasilo se i samo Ministarstvo obrazovanja i znanosti. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Bilježe rekordne brojke, no skraćuju trajanje karantene: ''Treba držati ravnotežu zdravstva, mentalnog zdravlja i gospodarstva'' Koronavirus u školama - 2 Samoizolacija teško pada učenicima i vrtićkoj djeci: Stručnjakinja otkriva kako im možete olakšati tih 14 dana unutar četiri zida

"Poštovana/Poštovani,

s obzirom na veliki broj upita medija i roditelja, kao i sigurnosne procjene Ministarstva vanjskih i europskih poslova, ministrica Divjak preporučila je školskim odborima (koji su zaduženi za konačne odluke) odgodu svih putovanja u Kraljevinu Španjolsku.

Prema informacijama koje su do sada dostavile škole, sljedeći tjedan više od 1500 učenika planira maturalno putovanje u Kraljevinu Španjolsku."

Ministrica Divjak dala je i izjavu u kojoj naglašava sigurnost hrvatskih učenika kao pripritet.

"U kontekstu terorističkih napada u Španjolskoj i s obzirom da nam je sigurnost naših učenika na prvom mjestu, preporuka je Ministarstva školskim odborima, odgoda maturalnih putovanja u Španjolsku, koja se planiraju u slijedećih tjedan dana", poručila je ministrica.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju