Ministrica Divjak odgovorila je na kritike učitelja informatike te poručila da se s uvođenjem obvezne informatike u škole nije imalo što čekati.

Galerija


Na upit Nove TV, ministrica Blaženka Divjak komentirala je kritike dijela učitelja informatike, koji tvrde da ne govori istinu kada kaže da je sve spremno za obveznu nastavu informatike te da će se morati snalaziti u skučenim razredima s više od 20 učenika, a trebalo bi ih biti najviše 15. Rekla je da će se u opremu nastaviti ulagati te da vremena za čekanje da sve bude idealno, nema.

Diskete idu u povijest

Vezani članci Ravnateljica dubrovačke gimnazije Katarina Tolja Tko je platio sporni put u New York? Ministarstvo obrazovanja šalje inspekcije u škole Slika nije dostupna Istražili smo što će djeca učiti na obaveznoj nastavi iz informatike

"Jesmo li mi trebali čekati da sve bude savršeno i uvoditi informatiku 2020. godine? Mislim da je odgovor ne, mi smo za to spremni, ako čekamo jedni na druge, nikad nećemo stići. Najduži put kreće prvim korakom, mi smo ga učinili, a što se informatike tiče, ona je obavezni predmet. Što se tiče onih koji su nam stavljali prepreke, informatika je obavezna za 5. i 6. razred i potpuno novi kurikulum. Diskete (idu) u povijest, programiranje i problemski pristup rješavanju problema, zadataka i izazova, to je ono što se sada očekuje", pojasnila je ministrica Divjak.