Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zamoljena je da prokomentira optužbe koje je zagrebački gradonačelnik Milana Bandića.

Galerija


Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u četvrtak kako ne može o obrazovnoj reformi polemizirati s nekim "tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima", zamoljena da prokomentira optužbe koje je zagrebački gradonačelnik Milana Bandića iznio na konferenciji za novinare sazvanoj na temu "Vjeroučitelj Bagarić ukrao je Božić, ministrica Divjak školske praznike".

Vezani članci Rada Borić, potpredsjednica Nove ljevice Iz Sabora kritike na anketni listić vjeroučiteljice: ''Sličnih slučajeva bilo je i u drugim školama gdje su vjeroučitelji izašli iz okvira'' Učenici u školi (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) Riječki osmaši na vjeronauku birali hoće li sjediti kraj "homoseksualca", "srpskog vojnika iz Bosne" ili "Roma koji je tek izašao iz zatvora"

"Žao mi je, ali doista ne mogu polemizirati o obrazovnoj reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima. Gospodin Bandić je sve svoje adute pokazao onoga trenutka kad je na upit Ministarstva o planovima Zagreba za opremanje škola, Grad odgovorio - 0 kn", odgovorila je ministrica Divjak.

Bandić je na konferenciji za novinare ustvrdio da se informatika u škole uvodi kako bi se izbacio vjeronauk te da se slučaj vjeroučitelja Krešimira Bagarića, kojeg je snimilo jedno dijete u OŠ Matija Gubec kako na nastavi širi govor mržnje, koristi za stvaranje krizne situacije i progon vjeroučitelja.

Osim toga, Bandić je ustvrdio da "oni koji okupiraju javni prostor, ne ostavljaju mjesta za prava pitanja".

"Uzurpirajući medijski prostor, provodi se nabavka računalne opreme bez natječaja. Skriva se samovolja i partikularni interesi određenih političkih stranaka. Imam osjećaj da sve skupa ima jedan cilj, kako zatrti nacionalni identitet", rekao je Bandić.

(Hina)