Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)

Objavljena je snimka predavanja vjeroučitelja u Osnovnoj školi Matije Gupca na zagrebačkoj Knežiji.


Vjeroučitelj u zagrebačkoj osnovnoj školi na Knežiji svojim učenicima pričao je o tome koga bi trebalo ubiti i kako, piše Index.

Vezani članci Slika nije dostupna Tko je djevojka koja bi radila za ''svog Bandića": Htjela biti Miss Zagreba, u Beogradu ganjala pjevačku karijeru Predstavljanje javnog poziva za dodjelu priznanja Mladi Gradonačelnik Grada Zagreba 2019. (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Zagreb u listopadu dobiva prvog mladog gradonačelnika: U pismu mora objasniti što bi radio

Jedan je učenik snimio ''predavanja'' vjeroučitelja na nastavi u osmom razredu.

Između ostalog, objašnjavao je kako je po njemu trebala izgledati operacija Oluja. Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im nabijaju glave na kolac onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni, iznio je svoju taktiku Bagarić.

Učenicima je obrazložio koga bi u Hrvatskoj trebalo ubiti. “Za ovo bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i jednu bivšu ministricu vanjskih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovjek je otvorio predsjednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao!” proklinje na satu vjeronauka vjeroučitelj. No nije mu dosta kletva i zazivanje vješanja.

Na Mesića i Vesnu Pusić Bagarić se vratio još jednom ustvrdivši da im treba: “metak u glavu po kratkom postupku. U prvu septičku jamu baciti. Izdajnika”.

Navodno vjeroučitelju nije prvi put da se tako ponaša, pa je dijete skupilo hrabrosti da ga snimi.

Snimku ''predavanja'' možete poslušati na ovoj poveznici.