Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve reakcije

Ministri razočarani Josipovićevom odlukom: 'SDP i Milanović su učinili baš sve za njega'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovi ministri ocijenili su u četvrtak razočaravajućom odluku bivšeg predsjednika Ive Josipovića da se neće vratiti u SDP zbog loše politike Vlade.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović ocijenio je da izjava bivšeg predsjednika Josipovića nije korektna prema stranci koja ga je financirala.

Pročitajte i ovo Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

"To nije korektno prema stranci koja mu je financirala kampanju i ljudima koji su mu dali apsolutnu podršku", izjavio je Zmajlović uoči sjednice Vlade. Na upit novinara hoće li Josipović imati neke političke ambicije kazao je da to treba pitati njega.

SDP-ovci žale što se Josipović ne vraća u stranku

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić također je razočaran Josipovićevim potezom. "SDP i premijer Zoran Milanović učinili su baš sve za gospodina Josipovića i njegovu kampanju i moram reći da je ovo za nas potpuno razočaravajuće", kazao je Grčić.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kaže kako "svatko bira svoj put". "Mogu samo reći dobro jutro, predsjedniče, bivši", rekao je. Predrag Matić, ministar branitelja, smatra da se Josipovićeva kritika rada vlade nije odnosila na njega, a ministar financija Lalovac nije imao komentara. "Bavim se dnevnim poslovima", dodao je.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić (HNS) smatra, pak, da svi trebaju spustiti loptu. "Polako. Mislim da oko toga svi trebaju spustiti lopte i smiriti što se tiče dobre i loše politike, ali pripremati se treba ozbiljno, a strasti treba smiriti", izjavila je Pusić novinarima uoči sjednice Vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene