Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pretučen djelatnik

Ministarstvo zdravstva o napadu u KB-u Dubrava: "Nasilje je neprihvatljivo, razmotrit ćemo jaču zaštitu djelatnika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom fizičkog napada na djelatnika KB-a Dubrava, pri kojem je on zadobio teže tjelesne ozljede, oglasilo se i Ministarstvo zdravstva.

"Najoštrije osuđujemo nasilje kao oblik izražavanja nezadovoljstva, a što je, nažalost, postalo sve češća pojava u društvu. Ministarstvo zdravstva prati stanje u zdravstvenim ustanovama i s velikom zabrinutošću uočava kako se, unatoč poduzetim mjerama zaštite djelatnika od strane ravnateljstava, nemili incidenti sve češće javljaju. Ministarstvo smatra neprihvatljivim bilo kakvo verbalno ili čak fizičko nasilje prema djelatnicima zdravstvenih ustanova te će u okviru svojih nadležnosti poduzeti sve u cilju postizanja pune sigurnosti medicinskog osoblja na njihovim radnim mjestima.

Pročitajte i ovo Državne bolnice i upravljačka prava - 2 ozdravljenje sustava Obećali su da će država šefovati bolnicama, no sve kasni: "Ne mislim da će išta biti bolje" Ilustracija Organizacija rada Kako će raditi bolnice na dan izbora: Ministarstvo objavilo upute

Stoga će, u najužoj suradnji s upravama zdravstvenih ustanova, prvenstveno bolnica, razmotriti moguće modele povećanja zaštitnih mjera, u vidu jačanja zaštitarskih službi te širenja videonadzora, uz poštivanje privatnosti pacijenata i njihovih obitelji, kao i zaposlenika. Ministarstvo zdravstva će također, nastavno na ranije incijative, u koordinaciji s drugim tijelima državne uprave, ponovno potaknuti nalaženje rješenja za bolju pravnu zaštitu djelatnika zdravstvenih ustanova", navodi se u priopćenju Ministarstva.

Podsjetimo, Nakon napada na djelatnika KB-a Dubrava, Hrvatski liječnički sindikat pozvao je Vladu, nadležna ministarstva i saborske zastupnike na hitnu reakciju zbog zaštite zdravstvenih djelatnika od agresije kojoj su izloženi na svojim radnim mjestima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene