Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon napada u KB Dubrava

Sindikat liječnika poručio premijeru: "Ne osjećamo se sigurno, hitno mijenjajte zakon"

Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/1 >>
Nakon napada na djelatnika KB Dubrava, hrvatski liječnički sindikat pozvao je Vladu, nadležna ministarstva i saborske zastupnike na hitnu reakciju zbog zaštite zdravstvenih djelatnika od agresije kojoj su izloženi na svojim radnim mjestima.

„Zdravstvene ustanove su svakodnevno poprišta verbalnih i fizičkih napada na liječnike i ostale zdravstvene djelatnike, a na naše apele, upozorenja i izvješća nema nikakvog odgovora niti reakcije. Vlada bi trebala aktivno primjenjivati sve raspoložive mjere u svrhu zadržavanja liječnika i medicinskih sestara u Hrvatskoj, za što dosadašnjom politikom nije iskazala interes“, poručuju iz Sindikata.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Od Vlade traže hitne izmjene Kaznenog zakona i tretiranje napada na zdravstvenog radnika kao napadom na službenu osobu.

Sigurnost u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj za DNEVNIK.HR prokomentirao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. Trpimir Goluža.

"Ovaj napad zorno prikazuje odnos države prema zdravstvenom sustavu i zdravstvenim djelatnicima. Stoga ne čudi da sve više liječnika i zbog ovakvih incidenata, koji se događaju gotovo svakodnevno, napuštaju Hrvatsku. Ovdje se ne osjećaju sigurno", rekao je dr. Goluža te napomenuo kako Hrvatska liječnička komora već dvije i pol godine ukazuje na problem nedovoljne sigurnosti u zdravstvenim ustanovama.

Podsjetimo, administrator na hitnom prijemu u nedjelju je brutalno pretučen u KB-u Dubrava oko 10:30. 48-godišnjak je u napadu zadobio frakturu orbite (kosti u predjelu oka). Zbog teških tjelesnih ozljeda hitno je operiran i njegovo je stanje stabilno.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene