Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

O nabavi CT uređaja

Ministarstvo zdravstva: "Ministar ne potpisuje ugovore za javnu nabavu koju provode bolnice"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Dnevnik Nove TV jučer objavio kako USKOK uz javnu nabavu za platformu cijepise.hr istražuje i niz drugih javnih nabava među kojima su i nabave CT uređaja i automatskog biokemijskog katalizatora za bolnice, o svemu su se danas oglasili iz Ministarstva zdravstva.

Poručuju kako ministarstvo zdravstva nije provodilo postupak javne nabave za navedene uređaje. Naglašavaju kako ministar zdravstva ne potpisuje ugovore o javnoj nabavi koju provode zdravstvene ustanove, već to čine ravnatelji ustanova koji su ujedno i naručitelji.

Pročitajte i ovo Vili Beroš, ministar zdravstva Za Dnevnik Nove TV Pobuna protiv HZZO-a, oglasio se Beroš: "Cijene koje nemaju dodir s realnošću ne doprinose stabilizaciji sustava" Vili Beroš Stižu nam promjene Beroš povodom Svjetskog dana raka najavio velik iskorak: "To uvodimo po prvi put u Hrvatskoj"

Pojašnjavaju kako ministar zdravstva potpisuje ugovore o javnoj nabavi za predmete nabave za koje je postupak kao javni naručitelj provelo Ministarstvo zdravstva.

Priopćenje Ministarstva zdravstva prenosimo u cijelosti: 

"Nastavno na medijske navode kako su u predmetu istrage u pojedinim bolnicama nabavka skupih CT uređaja te, konkretno, iz 2019. godine nabava automatskog biokemijskog katalizatora, te da se u svim tim procesima pojavljuju imena istih poduzeća na koja bi ministar zdravstva trebao dati odgovor jer on potpisuje ugovore, Ministarstvo zdravstva demantira navedene navode i smatra važnim pojasniti ulogu Ministarstva zdravstva u procesu javne nabave u zdravstvenim ustanovama.

Ovim putem skrećemo pozornost da ministar zdravstva ne potpisuje ugovore o javnoj nabavi koju provode zdravstvene ustanove, već te ugovore potpisuje ravnatelj svake pojedine zdravstvene ustanove koja je naručitelj u postupku javne nabave. Ministar zdravstva potpisuje ugovore o javnoj nabavi za predmete nabave za koje je postupak kao javni naručitelj provelo Ministarstvo zdravstva.

Ministarstvo zdravstva nije provodilo postupak javne nabave za CT uređaje od 2015. godine kada su takvi uređaji nabavljeni financiranjem iz fondova EU. Među provedenim postupcima javne nabave Ministarstva zdravstva u 2019. godini također se ne nalazi niti postupak nabave za uređaj pod nazivom „automatski biokemijski katalizator“ koji se spominje u medijskim navodima"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene