Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nema isključenih

Ministarstvo demantira 'Blokirane': Svi su gradovi uključeni u otpis dugova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je poslala poziv svim gradovima i općinama da se priključe sporazumu, no ne može ih natjerati da dio dugova, u njihovoj ingerenciji, oproste svojim socijalno najugroženijim građanima, navodi Ministarstvo u priopćenju.

Svi gradovi i općine uključeni su u dogovor oko ublažavanja problema prezaduženih građana, poručilo je u ponedjeljak navečer Ministarstvo socijalne politike i mladih demantirajući optužbe Udruge građana 'Blokirani' da su iz sporazuma isključeni svi osim Splita, Osijeka, Rijeke i Zagreba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izračunao Dnevnik Nove TV Zanimljiva računica: Pogledajte u kojim će gradovima najviše rasti plaće, ali i tko će biti na gubitku Andrej Plenković Objavila Vlada Niz odluka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade: Državni tajnik Čuraj razriješen na osobni zahtjev

Vlada je poslala poziv svim gradovima i općinama da se priključe sporazumu, no ne može ih natjerati da dio dugova, u njihovoj ingerenciji, oproste svojim socijalno najugroženijim građanima, navodi Ministarstvo u priopćenju.

Ministrica objasnila tko će sve moći zatražiti oprost duga!

Udruga građana 'Blokirani' optužila je u ponedjeljak Vladu da nastavlja diskriminatorski model upravljanja državom te da svojim mjerama krši Ustav jer je 'sporazum o ublažavanju financijskih poteškoća' potpisan samo sa Splitom, Osijekom, Rijekom i Zagrebom, dok ostali gradovi i općine nisu uključeni u dogovor oko ublažavanja problema prezaduženih građana.

Blokirani: Oprost dugova ide na Ustavni sud

Na prozivke za diskriminaciju i kršenje Ustava u provedbi mjera otpisa dugova, iz Ministarstva poručuju da niti jedan grad niti općina nisu isključeni. Napominju kako 'model postoji, poziv je otvoren, svi su obaviješteni i na načelnicima i gradonačelnicima je da se povedu primjerom velikih gradova i pridruže se Sporazumu'.

Istodobno, pozivaju udrugu 'Blokirani' da potakne gradonačelnike i načelnike da olakšaju financijsku situaciju socijalno najugroženijim građanima i omoguće im novi početak.

'Ova Vladina mjera ne temelji se na zakonskim odredbama, već na dogovoru i dobroj volji jedinica lokalne uprave samouprave i uprave, banaka, teleoperatera i ostalih pravnih osoba. U skladu s tim, bombastična tvrdnja udruge 'Blokirani' da je mjera diskriminatorska i krši temeljno načelo Ustava po kojem su svi građani jednaki pred zakonom je potpuno promašena. Upravo suprotno, protustavno bi bilo zakonom propisati nekome da mora oprostiti dug', ističe Ministarstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene