Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očitovat će se Povjerenstvu

Ministar Zdravko Marić o pokretanju postupka za sukob interesa protiv njega: "Radim samo i isključivo u javnom interesu"

Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na odluku Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, koje je odlučilo pokrenuti postupak protiv ministra Zdravka Marića jer je sudjelovao na dva sastanka s Ivicom Todorićem vezano uz Agrokor početkom 2017. godine te time ostao nepristran u rješavanju problema vezanih za posrnuli koncern, oglasio se i sam ministar Marić.

Povjerenstvo je utvrdilo da je ministar financija Zdravko Marić propustio ostati nepristran sudjelovanjem na sastanku s tadašnjim predsjednikom uprave i vlasnikom koncerna Ivicom Todorićem, zajedno s premijerom Plenkovićem, potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić te Božom Petrovom. Time je propustio očuvati dignitet i vjerodostojnost, zaključilo je Povjerenstvo.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić - 2 Preokret Vrhovni sud odbio zahtjev DORH-a u slučaju Agrokor: Vještačenje ostaje zakonit dokaz Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske"

Utvrđivanju toga doprinjelo je očitovanje Petrova koji je Povjerenstvu rekao da je Marić na sastanku iznosio moguća rješenja kako da se država uključi i kako da se osigura likvidnost, dok je Dalić tvrdila da nije iznosio stavove niti prijedloge.

"Kao dužnosnik, radit ću u skladu sa zakonom. Od prvog dana ponavljam, i danas isto, da radim samo i isključivo u javnom interesu i interesu građana. Ne bih pojedinačne interese stavljao ispred javnog interesa. Očitovat ću se u zakonskom roku", poručio je novinarima i javnosti ministar Marić.

Na pitanje je li se s Todorićem sastao samostalno ili po nalogu premijera Andreja Plenkovića, Marić je odgovorio da je na "oba sastanka sam bio u dogovoru s predsjednikom Vlade".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene