Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ništa od reformi

Ovo je ostavština bivšeg ministra: Za Kujundžićem ne žale ni pacijenti ni liječnici

Marina Novaković Matanić
Marina Novaković Matanić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marina Novaković Matanić Marina Novaković Matanić Foto: DNEVNIK.hr Vili Beroš Vili Beroš Foto: DNEVNIK.hr +0 Lana Videc Penavić Galerija 1/3 >>
Ministar Kujundžić nasljedniku je ostavio pune ruke posla ako je suditi prema kritikama pacijenata. Udruga za zaštitu pacijenata Dignitas zbog predugih lista čekanja pokrenula je i peticiju.

Udruga za zaštitu pacijenata Dignitas pokrenula je peticiju kojom želi ograničiti čekanje pacijenata na preglede na pola godine.

Pročitajte i ovo Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) vrijeme curi Kujundžić o teško bolesnoj djevojčici iz Pule: ''Novca će biti, o lijeku mora odlučiti Povjerenstvo'' Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) vidite li ih vi? Ministar Milan Kujundžić Mislavu Bagi: ''Ako ne vidite reforme u zdravstvu, idite okulistu''

"Sada se u velikim KBC-ima na magnetsku rezonancu čeka i dvije godine“, kaže Marina Novakovim Matanić iz Udruge za zaštitu pacijenata „Dignitas“.

Nezadovoljni liječnici kažu da im je drago što je ministar Milan Kujundžić otišao jer nije dobro radio svoj posao.

"Pod hitno treba dati liječnicima zakon o plaćama liječnika, pod hitno riješiti problem neadekvatnog obračuna plaća svim dionicima zdravstvenog sustava. Reforma hitne i reforma bolničkog sustava“, kaže Lana Videc Penavić, dopredsjednica HUBOL-a.

S druge strane bivši ministar u oproštajnom pismu nabraja svoje uspjehe.

Medikol odbacuje optužbe

Iz Medikola su odgovorili na Kujundžićeve optužbe da je poliklinika djelomično kumovala njegovoj smjeni zato jer je pokrenuo nabavu PET/CT uređaja kako bi prekinuo Medikolov monopol u tom području.

"Odbacujemo sve navode smijenjenog ministra g. Milana Kujundžića. Poduzimamo pravne korake o čemu ćete pravovremeno biti obaviješteni. U fokusu Poliklinike Medikol su pacijenti i njihovo zdravlje", priopćili su.

Budući ministar već je najavio da ima ideje i viziju kako nastaviti gdje je njegov prethodnik stao.

"Prioriteti su naši ljudski resursi, liječnici i sestre koji nisu adekvatno možda plaćeni, odnosno obračun plaća je nešto upitan, odlaze nam van, moramo sačuvati tu kvalitetu koja je najveće blago našeg zdravstvenog sustava. I ono što mislim da treba pokušati u ovom periodu napraviti je utemeljiti helikoptersku hitnu medicinsku službu“, kaže Vili Beroš, budući ministar zdravstva.

Doktor Vili Beroš završio je medicinski fakultet u Zagrebu, doktorirao molekularnu biologiju na PMF-u. Od 1998. radi kao neurokirurg u kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice, a prije dvije godine je postao pomoćnik ministra Kujundžića. Oženjen je te ima dvoje djece.

"Mislim da nije čovjek samo za 6 mjeseci ili 8. Nego i za budući mandat? Nadam se, vjerujem“, kaže Ante Ćorušić, predsjednik Odbora za zdravstvo HDZ-a.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene