Kuću u Markuševcu Kujundžići su 2010. za 100.000 eura otkupili od danas likvidirane tvrtke Zidni vrt d.o.o., u vlasništvu ministrove supruge Tatjane Kujundžić.

Galerija


Ministar zdravstva Milan Kujundžić priopćenjem je objašnjavao kako to da mu je kuća na Markuševcu prijavljena na upola manju vrijednost. Kaže da su kuću veličine 120 metara kvadratnih supruga i on kupili 2010. godine kreditom od 100.000 eura podignutim u PBZ uz kamatnu stopu 6,40 posto. Kazao je da su stručnjaci tada procijenili vrijednost kuće na 120.000 eura.

Vezani članci Vilim Ribić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Nezavisni sindikat znanosti o svom glavnom tajniku: "Vilim Ribić je otklonio svaku sumnju u pogodovanje i sukob interesa" Prosvjed održan zbog slučaja Franak - 2 Odjeci možda i najvažnije presude u povijesti hrvatskog pravosuđa: "Ovo je bila dvostruka kocka s tuđim novcem"

Portal Telegram je, međutim, u tekstu o Kujundžićevoj kući naveo da su vještaci OTP banke te 2016. godine kuću procijenili na 1.680.000 kuna, što ministar u svom odgovoru ne spominje.

Isti portal sada piše kako su Kujundžići sami sebi prodali nekretninu. Naime, kuću u Markuševcu Kujundžići su 2010. za 100.000 eura otkupili od tvrtke Zidni vrt d.o.o., u vlasništvu ministrove supruge Tatjane Kujundžić. Danas likvidirana tvrtka bavila se izgradnjom stambenih i poslovnih prostora, a jednu od nekretnina, kao direktorica i vlasnica tvrtke, Tatjana Kujundžić prodala je suprugu i sebi. Godinu dana nakon te transakcije račun tvrtke je blokiran, a Tatjana Kujundžić tri godine ne podnosi financijska izvješća za svoju tvrtku. Zidni vrt zato je likvidiran 2014. godine.

Dodaje se i da su vještaci banke PBZ kuću tada procijenili na znatno viši iznos od onog što tvrdi ministar. Njihova procjena bila je da kuća vrijedi 2,3 milijuna kuna, odnosno 316.000 eura.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa javilo je kako će pokrenuti provjeru podataka, ali su dodali kako je ministar javio da mu se "omakla greška" te će predati novu karticu.