Zbog grafita na zgradi, ministru graditeljstva Ivanu Paladini naplaćena je kazna od dvije tisuće kuna. Naime, komunalni redari na zgradi su uočili ispisane grafite - "Novinari crvi" kao i prekriženi HNS, odnosno Hrvatski nogometni savez. Utvrđen je vlasnik - država pa je Komunalno redarstvo od Ministarstva graditeljstva zatražilo uklanjanje grafita.

Galerija Ivan Paladina Grafit u Dubrovniku - 1 Grafit u Dubrovniku - 2 +1 Grafit u Dubrovniku - 3

Ministarstvo grafit nije uklonilo, niti se žalilo na rješenje pa je idući korak bio ispisivanje kazne - i to ministru. U međuvremenu grafiti su uklonjeni, iako je boja još vidljiva.

Glasnogovornica grada Dubrovnika Marijana Aksić Vitković je potvrdila za Dnevnik Nove TV da je ministar Ivan Paladina platio kaznu, ali se žalio na nju.

"Novčanu kaznu u iznosu od 2000 kuna ministar je podmirio u zakonskom roku, te je na istu uložena žalba u skladu s odredbama Zakona o općem upravnom postupku radi pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava.

Ivan Paladina - 2 Ministar Paladina ispunio obećanje: Na Banovini posjetio ženu koja ga je u Dnevniku Nove TV pozvala na kavu

Ministar Ivan Paladina - 3 Ministar tužio suvlasnika projekta: Potražuje desetke milijuna kuna

Naime, navedenom nekretninom upravlja društvo Državne nekretnine d.o.o. koje je, prema informacijama kojima raspolaže ovo Ministarstvo, pokrenulo postupak uklanjanja grafita", izvijestili su iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju