Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Emotivan susret

Ministar Paladina ispunio obećanje: Na Banovini posjetio ženu koja ga je u Dnevniku Nove TV pozvala na kavu

Aktualno Galerija Ivan Paladina - 2 Ivan Paladina - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Paladina - 1 Ivan Paladina - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Paladina Ivan Paladina Foto: DNEVNIK.hr Stana Bjelajac Stana Bjelajac Foto: DNEVNIK.hr +3 Struja Galerija 1/8 >>
Ministar Ivan Paladina, kojem brzo curi vrijeme za kako svi vole reći "dinamizaciju obnove", jedan od prioriteta koje je nedavno predstavio - komunikaciju s građanima - počeo je ispunjavati. U subotu ujutro bio je u nenajavljenom posjetu Banovini, a između ostalog pokucao je i na vrata Stane Bjelajac iz Majskih Poljana, koja ga je prije dva tjedna uživo u Dnevniku Nove TV pozvala da dođe.

"Da dođe sam u Poljane jedan dan i da popije kavu s nama. Da popijemo vode. Ja ću donijeti sa vrela vode jer ni vode nemamo", poručila je nedavno Stana Bjelajac u Dnevniku Nove TV novom ministru Ivanu Paladinu.

Dva tjedna poslije, ministar se odazvao pozivu. Gospođa Stana nije vjerovala da će se pojaviti.

Ivan Paladina rekao je kako mu to nije prvi put u Majskim Poljanama, jedan dan je volontirao i dijelio pomoć u sklopu Crvenog križa. Sada je stigao u funkciji ministra graditeljstva da iz prve ruke čuje sve probleme.

"Meni je od velike pomoći čuti pojedinačne probleme i slučajeve kako bi ubrzao sustav“, poručio je ministar Paladina.

U dvije godine Stana Bjelajac je predala 16 zahtjeva za rušenjem kuće. Za svaki je mislila da je zadnji, ali kuća je i dalje na istom mjestu.

Idući tjedan sve bi trebali znati, poručuje. Tome se nada i vjeruje da će tako biti.

"Čestitke" iz HEP-a

U međuvremenu, stanovnici Majskih Poljana dobili su ogromne račune za struju. Koliko je Đuru Bakića razveselilo jučerašnje useljenje u novu kuću, toliko ga je u surovu stvarnost vratila čestitka iz HEP-a.

Bakić kaže kako mu je "rata 1500, dug je 14 tisuća". Te su račune dali dogradonačelnici koja im je, kako navodi, rekla da će im biti oprošteno. Bude li trebao platiti račun – kaže kako će morati prodati kuću.

No ministar graditeljstva uvjerava - razloga za brigu nema. Ističe kako će svi građani koji imaju pravo na otpis, taj otpis i ostvariti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna domovi im uništeni u potresu Stanovnike Banovine šokirali računi za struju od 11.000 kuna, HEP objasnio o čemu se radi

Pročitajte i ovo Obnove od potresa i dalje nema - 6 Plan ubrzanja obnove Zaboravljena Banovina ne vjeruje obećanjima novog ministra: "Osjećate se kao da prosite, jadni ispadnete"

Uz dosadašnje birokratske, problem za obnovu predstavljat će i nabava radne snage kao i građevinske sirovine, koje na tržištu već mjesecima manjka. Ivan Paladina poručuje kako se u tom kontekstu traže rješenja.

"Mislimo da će ugovaranje promjenjivih cijena olakšati postupke nabava, ali da neće ova situacija utjecati - sigurno će utjecati", zaključio je ministar graditeljstva.

Ponajviše na cijenu. Ali građane to ne zanima, jer - čekaju već predugo.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene