Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Saboru je održan sastanak predstavnika vladajuće koalicije o kojem Blok umirovljenici zajedno nije obaviješten.


U četvrtak ujutro u saboru je održan sastanak predstavnika vladajuće koalicije na kojem je premijer Tihomir Orešković predstavio akcijski plan reformi.

Vezani članci Joe Biden Biden očekuje promjenu Putinova stava i obećao da će mu reći gdje su "crvene linije" Slika nije dostupna KARAMARKO O MILOŠEVIĆU 'Što je brojao tu pred vama? Kako se dao navući!'

Međutim, Milivoj Špika, predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno koja je dio Domoljubne koalicije nije bio na sastanku. Kaže da o njemu nije obaviješten.

'Nisam znao za taj sastanak nikakav. Imamo informaciju da je jutros u 8.30 sati trebao biti Klub zastupnika HDZ-a. Kako je BUZ u Klubu s HSLS-om i gospođom Rusak nisam bio, dakle nisam imao nikakvu daljnju informaciju', kaže Špika.

Na pitanje je li iznenađen jer nije obaviješten da će se sastanak proširiti, rekao je da njega ništa ne može iznenaditi. Ipak, kaže da ovo ne znači njihov prekid suradnje s HDZ-om.

'Trebamo prvo dogovoriti definiciju suradnje pa ćemo tek onda vidjeti je li to suradnja ili to nije suradnja. Dakle, suradnja može biti dobra, loša, ovakova, onakova. Ovo mi je sve bliže nikakvoj suradnji nego nekakvoj', rekao je Špika i dodao da mu je baš žao jer nije imao informaciju o sastanku.

'Da vidim što je, budući da samo se izjasnili da neke stvari koje su bile iznošene u javnost, a s njima nismo bili prethodno informirani ni konzultirani, da nećemo prihvatiti. Dakle, ukoliko je ono osnovno što smo bili pričali iz ove zdravstvene reforme i reforme mirovinskog sustava, Blok umirovljenici zajedno će biti protiv. Ja ne vjerujem da će imati neki argument da me uvjere u suprotno', rekao je i poručio da BUZ nije poput HSU-a u Kukuriku koaliciji koji će 'poslušno dizati rukicu za ono što SDP kaže'.

'Mi smo svojim biračima dali riječ, a Milivoj Špika kao saborski zastupnik će se svoje riječi držati i u to možete biti sto posto sigurni', zaključio je.