Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božićni domjenak

Pupovac prvo zahvalio Plenkoviću, a onda mu "servirao" Jasenovac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća, na božićnom je domjenku zahvalio premijeru Plenkoviću, koji je bio prisutan, ali mu je isto tako spočitnuo ploču u Jasenovcu.

Milorad Pupovac naveo je kako je Hrvatska imala dvije Vlade, ali da vrijeme između dvije vlade nije nalikovalo na intermezzo nego je bilo "burno, konfliktno i po mnogo čemu zabrinjavajuće", istaknuo je.

"Nakon izbora dobili smo okolnosti smirenja i onoga što je obećavalo odsutnost konflikata i posvećenost društvenim problemima. I za to sasvim sigurno imamo u mnogo čemu zahvaliti gospodinu Andreju Plenkoviću i onome što je on donio sa svojim porukama i političkim programom.

Ali da nije bilo ploče u Jasenovcu, to iščekivanje ne bi bilo stavljeno u sjenu. Ovako smo u Novu godinu ušli s nadom i vjerom u bolje sutra, ali i sjenom na toj nadi i zabrinutošću, koja iz te geste, toga čina na tom mjestu ne može, a da ne bude proizvedena", kazao je Pupovac i nastavio:

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac i Boris Milošević Očekuju reakciju policije SDSS: "U Vukovaru nije bio sukob navijača, nego brutalni napad na djecu" Milorad Pupovac, Anja Šimpraga Uoči obljetnice tragedije Pupovac ne ide u Vukovar, potpredsjednica Vlade upozorila: "Trebali smo i htjeli biti u Koloni sjećanja, ali ne možemo"

"Sigurno je da svi međusobno dijelimo ovo: Smrt jednog od nas ne može biti razlog za negiranje smrti drugog", kazao je, nastavljajući da stradanje jednog od nas ne može biti razlog za omalovažavanje žrtava drugih, "pogotovo ne na mjestu na kojem je u 20. stoljeću stradalo najviše pripadnika hrvatskog naroda. I tu ne spominjem ni Srbe niti Rome, već Hrvate".

Istaknuo je kako je u Jasenovcu stradalo najviše Hrvata.

"Gotovo 8000 (ih je stradalo). Naša je dužnost da učinimo sve da sačuvamo ono što je stvoreno u jesen 2016., program i politiku koja je bila prilika za donošenje mira, obnove povjerenja, društva pravednosti, jednakosti i zakonitosti", poručio je Pupovac.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene