Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Kaštel Sućurcu

Pupovac o spaljivanju lutke s njegovim likom na karnevalu: ''Ovdje se radi o iskrivljenoj, deformiranoj tradiciji''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kaštel Sućurcu kod Splita sudionici karnevala spalili su lutku lidera SDSS-a u Hrvatskoj Milorada Pupovca.

Na karnevalu u Kaštel Sućurcu rekonstruiran je nedavni incident kada su na splitskoj rivi pretučen vaterpolisti Crvene zvezde. Uz Bajaginu himnu tog kluba, snimke vijesti jedne srpske televizije i ovacije, u more je bačen ''vaterpolista''. Na kraju je spaljena lutka Milorada Pupovca.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman karnevalski običaji Grlić Radman odgovorio Vučiću: "I mene su spaljivali" Riječki karneval Karnevalska fešta FOTO Riječi gradonačelnik maskirao se u Barbie: Pogledajte natpis na leđima

Komentirajući taj događaj, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke objašnjava da je karneval pozitivna tradicija kršćanske rimokatoličke kulture u Dalmaciji, kada se narod jednom godišnje okupi kako bi prema onima koji imaju moć, vlast ili značajan javan utjecaj, kroz šalu, porugu i ismijavanje pokazao svoj stav i kritiku.

''Ovdje se radi o iskrivljenoj, deformiranoj tradiciji u kojoj se traži negativac u stereotipnim, negativnim emocijama koje postoje prema Srbima, a naravno onda i prema onome koga oni smatraju 'prvim Srbinom u Hrvatskoj'. Ako nekoga raduje da spaljuje lutku Milorada Pupovca, da se ismijava sa strašnim napadom na vaterpoliste Zvezde koji su došli na sportsko natjecanje, koji su kao gosti došli da zajedno sa domaćinima uživaju u lijepom ugođaju Splita, nekada jednog od prvih gradova u bivšoj Jugoslaviji po slobodarstvu, kulturi, sportu, a dožvjeli su da ih se proganja kao divlje zvijeri po rivi, neka ih to veseli'', kaže lider SDSS-a, piše Sputnik.

Dodaje da mu je žao što se u pojedinim dalmatinskim sredinama ne događa da se ljudi susretnu sa samima sobom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene