SDSS ostaje dio vladajuće koalicije - potvrdio je predsjednik te stranke Milorad Pupovac nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem u Banskim dvorima.

Galerija


Prije tri tjedna spomenuo je mogući odlazak iz koalicije i nije dolazio na sastanke vladajuće većine.

Vezani članci Ulaz u sjedište HDZ-a Oglasio se HDZ: ''Grbin i Ahmetović kao trbuhozborci na daljinski upravljač ponavljaju Milanovićevo političko divljaštvo'' Premijer Andrej Plenković Plenković odgovorio Milanoviću: "Ponaša se kao iskompleksirani ljubomorni lažljivac, a koliko je bio nesposoban kao premijer, o tome se pričaju priče"

Pupovac i Plenković razgovarali su o nizu problema, ali čelnik SDSS-a nije konkretno rekao jesu li ijedan riješili. Potvrdio je i da nisu usuglasili jednu kolonu na komemoraciji u Jasenovcu.

Na pitanje novinara jesu li riješeni problemi s premijerom Andrejem Plenkovićem i je li SDSS i dalje u vladajućoj koaliciji, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac odgovorio je: "Mi smo se dogovorili da sva ona pitanja oko kojih smo se usuglasili i onih koja ne gledamo na isti način - nastavimo rješavati kako bismo stvorili pretpostavke za regularno funkcioniranje koalicije, odnosno vladajuće većine i SDSS-a unutar te vladajuće većine."

Potvrdio da razmišlja o odlasku

Podsjetimo, Pupovac je prije desetak dana potvrdio da razmišlja o izlasku iz vladajuće koalicije. Pupovac je reagirao na spaljivanje lutke s njegovim likom na karnevalu u Kaštel Sućurcu te komentirao činjenicu da nijedan član Vlade nije na to reagirao.

Komentirajući spaljivanje lutke s njegovim likom, kazao je da je karneval pozitivna tradicija kršćanske rimokatoličke kulture u Dalmaciji, kada se narod jednom godišnje okupi kako bi prema onima koji imaju moć, vlast ili značajan javan utjecaj, kroz šalu, porugu i ismijavanje pokazao svoj stav i kritiku.

"Ovdje se radi o iskrivljenoj, deformiranoj tradiciji u kojoj se traži negativac u stereotipnim, negativnim emocijama koje postoje prema Srbima, a naravno onda i prema onome koga oni smatraju 'prvim Srbinom u Hrvatskoj'", objasnio je Pupovac.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr