Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlaz za zaštićene svjedoke

Sigurnosni razlozi? Zašto su Milan Bandić i Petar Pripuz sa suda izašli na stražnji izlaz

Milan Bandić i Petar Pripuz nakon suđenja za aferu Agram zgradu Županijskog suda napustili su na stražnji izlaz. Sa suda sada objašnjavaju kako to nije odluka suda.

Iz zgrade Županijskog suda u Zagrebu Milan Bandić i Petar Pripuz nakon suđenja za aferu Agram izašli su na stražnji izlaz, što nije uobičajena praksa.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Uplašio se zbog jedne stvari Vučić neviđeno nahvalio Milana Bandića te otkrio dosad nepoznate detalje njihova susreta: "On je bio Einstein" Krešimir Devčić, glasnogovornik županijskog suda Stigao uhidbeni nalog Odgođena odluka o izručenju Boysa Grčkoj: Objavljeno što je i ovog puta bilo sporno

Na upit Dnevnika Nove TV, predsjednica Sudskog vijeća Rahela Valentić odgovorila je da odluku o korištenju stražnjeg izlaza nije donio sud. Poručila je kako iza takve odluke najvjerojatnije stoji procjena osiguranja, tj. sigurnosni razlozi, s obzirom na to da se pred zgradom Županijskog suda u Zagrebu okupio veći broj prosvjednika nezadovoljnih radom gradonačelnika Bandića.

Sa suda poručuju i da se stražnji izlaz najčešće koristi za izvođenje zaštićenih svjedoka.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov o izvođenju Bandića na stražnji izlaz pitala je i predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića.

''Povodom Vašeg upita, navodim da mi nije poznato tko je odobrio da nakon današnje rasprave Milan Bandić i Petar Pripuz napuste zgradu Županijskog suda u Zagrebu na stražnji izlaz. Konzultirao sam sutkinju, predsjednicu vijeća u navedenom kaznenom postupku, koja je također navela da je nitko nije konzultirao u vezi navedenog, pa je za pretpostaviti da je ta odluka dana od strane Pravosudne policije radi sigurnosnih razloga. Smatram da sam o navedenom trebao biti izvješten kao predsjednik suda, a isto tako i sutkinja Rahela Valentić kao predsjednica sudskog vijeća'', poručio je Turudić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene