Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjene oko Jamčevina

Bandić, Pripuz i Mamić zbog izmjena zakona mogli bi opet završiti u Remetincu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog izmjena Zakona o kaznenom postupku Milan Bandić, Petar Pripuz i Zdravko Mamić mogli bi se vratiti u Remetinec.

Izmjene Zakona o kaznenom postupku (ZKP) koje su na snagu stupile ovaj tjedan propisuju ukidanje svih donesenih odluka o jamčevinama koje se ne tiču mogućnosti bijega iz države.

Pročitajte i ovo Petar Pripuz i Miro Laco afera agram Pripuz oslobođen po svim točkama: Bandićevim suradnicima zatvorske kazne za zapošljavanja Dugovi Zagreba - Nova vlast - 6 Dug oko 2 milijarde kuna Bivši Bandićev pročelnik za financije o onome što čeka Tomislava Tomaševića: "Ne bih mu bio u koži, situacija je složena"

Sudovi će stoga morati donijeti nove odluke, koje će se zasnivati na dvije opcije: ili slanje u pritvor procesuiranu osobu, ili određivanje neke manje mjere osiguranja, javlja Novi list.

To znači da bi se Milan Bandić, Petar Pripuz, Zdravko Mamić, njegov sin Mario i ostale osobe koje su na slobodi jer su uplatile jamčevine, mogle vratiti u Remetinec.

Sad će im se novci vratiti, a sudovi će u roku dva mjeseca donijeti odluke o tome hoće li se i oni vratiti u Remetinec, gdje se pospremaju svi oni iz Zagreba kojima se odredi pritvor, odnosno »istražni zatvor«.

Jamčevina  i dalje ostaje kao sredstvo osiguranja kod jednog slučaja – mogućnosti bijega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene