Obavijesti Pretražite Navigacija
nisu jedini, ali...

Bandić i Pripuz pobjegli od novinara na sporedni izlaz suda, dosad su to mogli samo ovi ljudi

Aktualno Galerija Suđenje Milanu Bandiću - 1 Suđenje Milanu Bandiću - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Suđenje Milanu Bandiću - 2 Suđenje Milanu Bandiću - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Suđenje Milanu Bandiću - 3 Suđenje Milanu Bandiću - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Suđenje Milanu Bandiću - 4 Suđenje Milanu Bandiću - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +2 Suđenje Milanu Bandiću - 5 Galerija 1/7 >>
Milan Bandić i Petar Pripuz nakon suđenja za aferu Agram zgradu Županijskog suda napustili su na stražnji izlaz. I predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić misli da je o tome trebao biti obaviješten.

Na zagrebačkom Županijskom sudu, samo je jedan - glavni ulaz i izlaz. I to od strane Zrinjevca. Uz njega, i dvoja su sporedna vrata. Jedna u Amruševoj, a druga u Petrinjskoj ulici. Iako su optužene Milana Bandića i Petra Pripuza u srijedu na ulazu dočekali zvižduci - svejedno su na suđenje ušli na glavna vrata. Ondje su prošli uobičajeni pregled, koji prolaze svi koji na sud dolaze, ali nisu poslije suđenja, kroz njih - napustili sud.

Pročitajte i ovo Ilustracija slučaj šokirao zemlju Stravičan zločin u susjedstvu! Devetorica silovala djevojčice od 10 i 12 godina, jedan sve snimao: "Bili su sigurni da neće biti prijavljeni" Zavadlav bez ograničenja - 5 Kako je to moguće Sedam naušnica, brojne narukvice, remen... Filip Zavadlav ne prestaje iznenađivati u sudnici

Zašto su Bandić i Pripuz na glavni ulaz ušli, a poslije suđenja zgradu Županijskog suda napustili na sporedni izlaz koji vodi na Petrinjsku ulicu, njihovi odvjetnici, koji su na glavni ulaz i ušli i izašli, tvrde, ništa ne znaju.
"Ja nisam primijetila da je bilo tko izašao na stražnja vrata", rekla je Jadranka Sloković, odvjetnica Milana Bandića. Na pitanje postoje li posebne privilegije za gospodina Bandića, opet je rekla da to nije vidjela.

Ni sutkinja, ali ni predsjednik suda Ivan Turudić, koji također koristi glavna vrata, pojma nisu imali.

"Za pretpostaviti je da je tu odluku donijela Pravosudna policija iz sigurnosnih razloga. Smatram da sam o navedenom trebao biti izvješten kao predsjednik suda, a isto tako i sutkinja Rahela Valentić, kao predsjednica sudskog vijeća" poručio je Turudić za Dnevnik Nove TV.

Ako su odgovorni i za sigurnost ispred suda. Zanimljivo je da sigurnosni razlozi - nisu postojali kad je nakon izricanja presude Davidu Komšiću na istom sudu došlo do incidenta između obitelji žrtve, i navodnih prijatelja osuđenog. Kao ni što je nakon suđenja Branimiru Glavašu, došlo do prepirke svjedoka, Glavaša i njegova sina - ispred istog suda.

"Kako ste mogli doći kod mene u svatove, a imate takvo mišljenje o njemu?", pitao je Filip Glavaš Nikoli Jamanu u studenom prošle godine. On mu je na to odgovorio: "On me molio i ljubio me u svatovima sto puta".

I više od sto puta, na sporedna vrata izlazili su zaštićeni svjedoci ili svjedoci poput Krunoslava Fehira, Vladimira Fabera ili Branka Hrvatina... Ulazili su na sporedni ulaz i novinari kad se Ivi Sanaderu izricala prva presuda.

No ovakvi slučajevi unaprijed su dogovoreni. Kad je ročište Bandiću završilo, prosvjednika ispred suda više nije bilo - pa ostaje nejasno, tko bi to mogao ugroziti - njegovu sigurnost.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene