Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upaljen meteoalarm

Pripremite se za jake pljuskove i grmljavinu: Izdano upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Dusko Marusic / CROPIX
U većinu krajeva stiglo je promjenjivo i nestabilno vrijeme. Mjestimice s kišom, a lokalno će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, objavio je DHMZ.

U cijelu Hrvatsku, s iznimkom nekih dijelova Dalmacije, stigla je promjena vremena. U većini krajeva vrijeme je promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, a lokalno će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, češće na zapadu zemlje, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Duž dalmatinske obale i na otocima barem će djelomice biti sunčano i uglavnom suho.

Na kopnu će prolazno zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar. Na moru će ujutro puhati umjerena bura, potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Alarmantni podaci Katastrofa na pomolu: U ovoj županiji nedostaje liječnika, situacija bi uskoro mogla postati još i gora

Najviša dnevna temperatura zraka danas će uglavnom iznositi između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva.

Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku, osim obale Dalmacije, za danas izdao žuto upozorenje zbog mogućih izraženijih pljuskova i grmljavine.

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", stoji u upozorenju.

Ilustracija Meteoalarm izdao upozorenje (Foto: DHMZ)

Vrijeme u srijedu

U srijedu će vrijeme biti djelomice sunčano uz dnevni razvoj oblaka. Od sredine dana rasti će vjerojatnost za kišu, osobito na sjeveru unutrašnjosti, gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom. Najviše sunčana vremena te uglavnom suho bit će na dalmatinskoj obali.

Pročitajte i ovo Zračni napad Nije bilo ozlijeđenih Najmanje tri drona srušena na putu prema Moskvi: Ruski mediji objavili detalje

U unutrašnjosti će puhati većinom slab vjetar, u istočnoj Hrvatskoj i umjeren jugoistočni, a na moru će puhati umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka iznosit će od 17 do 22 stupnja, dok će u gorju biti malo niža. Najviša dnevna kretat će se između 27 i 31 stupnja.

Vrijeme u narednim danima

Kako je u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV rekao meteorolog Ivan Čačić, sljedećih dana u unutrašnjosti će i dalje vrijeme biti nestabilno, povremeno uz lokalne pljuskove i grmljavinu te umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac. Najviša temperatura u kopnenim će krajevima biti u blagom padu.

Pročitajte i ovo Bill Clinton u Albaniji, ilustracija - 3 Dobio i odlikovanje Bivši američki predsjednik u Albaniji upoznao 12 imenjaka. Imenjakinju ima i njegova supruga

Istodobno će na sjevernom Jadranu povremeno biti lokalnih nestabilnosti, a najviše sunca bit će u Dalmaciji. Tijekom noći će na Jadranu puhati slaba i umjerena bura, a danju većinom sjeverozapadnjak.

Po svemu sudeći, istaknuo je meteorolog, tijekom vikenda će u većini krajeva doći do stabilizacije vremena uz dosta sunca i ljetne topline.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene