Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Banja Luka na nogama

'Mesićeva izjava predstavlja klasični ratnohuškački zov'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Političari iz Republike Srpske oštro su se obrušili na hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

Reagirali su zbog izjave Stjepana Mesića da bi poslao Hrvatsku vojsku u intervenciju ukoliko bi se RS odlučila na referendum o odcjepljenju od Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Milorad Dodik U ulozi optuženika Poznat datum kada će se Dodik pojaviti na Sudu BiH, odvjetnik poručio: "Ne očekujemo pošteno suđenje"

>> 'Da je diplomatski zbor čuo Mesića, zabrinuto bi podigao obrve'

>> Mesić bi poslao vojsku ako RS raspiše referendum

Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima u Banjoj Luci ocijenio je kako kako su izjave hrvatskog predsjednika 'ratnohuškačke'. 'Ove radikalno-ekstremne izjave, za koje smo mislili da se nikada više neće čuti u našoj regiji, predstavljaju klasični ratnohuškački zov i dramatične su, jer je Mesić još aktualni predsjednik i vrhovni zapovjednik vojske Hrvatske koja je članica NATO-a', stoji u Dodikovoj izjavi.

Premijer RS usput je optužio Mesića za poticanje zločina nad Srbima a od svih domaćih i inozemnih političara zatražio je da osude komentare hrvatskog predsjednika.

'Mesić je spreman i NATO uvući u rat u BiH'

Na Mesićeve izjave reagirao je i član predsjedništva BiH Nebojša Radmanović. U priopćenju objavljenom iz njegova ureda, Radmanović optužuje Mesića za razbijanje Jugoslavije te dodaje kako bi odlazeći hrvatski predsjednik 'sada ratovao i u BiH', nakon što se svojedobno javno hvalio da je razbio Jugoslaviju.

'Mesić je spreman i NATO uvući u rat u BiH, samo da bi izliječio svoje političke frustracije', drži Radmanović dodajući kako je najvažnije ipak to da Mesić uskoro odlazi u političku mirovinu.

U sličnom tonu na izjave hrvatskog predsjednika reagirali su i predstavnici gotovo svih političkih stranaka iz BiH sa srpskim predznakom. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene