Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić završio službeni posjet Vijetnamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilaskom starog dijela Hanoja, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić završio je u utorak službeni posjet Socijalističkoj Republici Vijetnam.

Predsjednik Mesić jutros je posjetio i Mauzolej Ho Ši Mina, Hram književnosti te sjedište burze.

Pročitajte i ovo Ilustracija Testirano 650 tisuća doza Jedna zemlja odobrila cjepivo protiv afričke svinjske kuge: Tvrde da je bolest spriječena u 95 posto slučajeva Slika nije dostupna Crna Gora spremna isplatiti ratnu odštetu

Izgradnja granitnog mauzoleja bila je suprotna Ho Ši Minovoj posljednjoj želji. U oporuci je napisao kako želi da ga se kremira i da se njegov pepeo prospe u brdima sjevernog, središnjeg i južnog Vijetnama, a kao razlog je naveo "bolje higijenske uvjete kremiranja i činjenicu da lijes zauzima mjesto u zemlji koju treba obrađivati".

Hram književnosti (Van Mieu) je izgrađen krajem 9. stoljeća kao jedno od najstarijih sveučilišta na svijetu, a nekada je bio simbol konfucijanizma i jedina obrazovna ustanova koja je dodjeljivala titulu mandarina. Bez obzira na status osobe, svatko tko je prolazio pored njegovih zidina u znak poštovanja je morao sjahati s konja.

Predsjednik Mesić iz Hanoja putuje u Jordan gdje će se susresti s kraljem Abdullahom II.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene