Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obilaskom starog dijela Hanoja, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić završio je u utorak službeni posjet Socijalističkoj Republici Vijetnam.


Predsjednik Mesić jutros je posjetio i Mauzolej Ho Ši Mina, Hram književnosti te sjedište burze.

Vezani članci Zmija na cesti Bijela zmija izazvala kaos na cesti: Nitko je nije mogao ignorirati, ali nikome nije palo na pamet da je pregazi Ogromna zmija Divovska zmija prikrala se majci i djetetu usred odmora, kamera snimila majčinu reakciju

Izgradnja granitnog mauzoleja bila je suprotna Ho Ši Minovoj posljednjoj želji. U oporuci je napisao kako želi da ga se kremira i da se njegov pepeo prospe u brdima sjevernog, središnjeg i južnog Vijetnama, a kao razlog je naveo "bolje higijenske uvjete kremiranja i činjenicu da lijes zauzima mjesto u zemlji koju treba obrađivati".

Hram književnosti (Van Mieu) je izgrađen krajem 9. stoljeća kao jedno od najstarijih sveučilišta na svijetu, a nekada je bio simbol konfucijanizma i jedina obrazovna ustanova koja je dodjeljivala titulu mandarina. Bez obzira na status osobe, svatko tko je prolazio pored njegovih zidina u znak poštovanja je morao sjahati s konja.

Predsjednik Mesić iz Hanoja putuje u Jordan gdje će se susresti s kraljem Abdullahom II.