Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić primio članove diplomatskog zbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je članovima diplomatskog zbora u Hrvatskoj zaželio sretnu Novu godinu ističući kako Hrvatska u novu godinu ulazi kao zemlja koja dobro napreduje u pregovorima s Europskom unijom.

"Hrvatska ulazi u novu godinu kao zemlja koja pregovara s Europskom unijom i koja, u osnovi, u tim pregovorima napreduje na zadovoljavajući način. Naravno, pred nama je još mnogo posla i mi smo toga itekako svjesni", rekao je Mesić u svojem govoru pred oko 170 uzvanika, među kojima su bili diplomati akreditirani u Hrvatskoj, članovi hrvatske vlade te predstavnici Hrvatskog sabora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić poručio diplomatima da Hrvatska ne smije skrenuti s puta Slika nije dostupna 'Treba se uhvatiti u koštac s korupcijom'

Hrvatska bilježi i pomake u približavanju NATO-u, ali "svojim budućim ulaskom u euro-atlantske integracije ne misli ni na koji način, kako to neki vole govoriti, pobjeći iz regije", nastavio je hrvatski predsjednik.

On je također istaknuo potrebu razvijanja regionalne suradnje,
nastavak pune suradnje s Haškim sudom, te energičnu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Papinski nuncij Francisco Javier Lozan je predsjedniku Mesiću u ime diplomatskoga zbora poželio sretan Božić i Novu godinu, izrazivši želju da "puno uključenje Hrvatske u EU i NATO bude okrunjeno daljnjim uspjesima". 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene