Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan inauguracije

Mesić čestitao Hollandeu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić čestitao je novoizabranom francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu.

'Na funkciju Predsjednika stupate u složenim okolnostima i u prilikama koje traže nove ideje, novi pristup i – prije svega – hrabrost u suočavanju s izazovima s kojima je suočena ne samo Francuska, ne samo Evropa, nego i cijeli svijet. S interesom pratio sam Vaša istupanja u predizbornoj kampanji i uvjeren sam da s Vama na čelu države, Francuska i Evropa dobivaju čovjeka koji neće robovati dosadašnjim modelima rješavanja akutnih problema koji se nisu pokazali ni dobrima, ni dostatnima', stoji u poruci.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić jede parizer Obratio se na Instagramu Bizaran video! Pogledajte kako Vučić jede parizer: "Siniša, evo majonez" Slika nije dostupna Tko će sve biti na inauguraciji Koju poruku šalje strana diplomatska elita Josipoviću?

>> Hollande prisegnuo i tako postao novi francuski predsjednik

'Kao predsjednik Republike Hrvatske uvijek sam se zauzimao za izgrađivanje što boljih odnosa s Francuskom Republikom u kojoj je Hrvatska imala ne samo važnog partnera u bilateralnim odnosima, nego i čvrstog podupiratelja njezinoga evropskoga puta. Moja je zemlja danas pred vratima Evropske unije. Nadam se i vjerujem da će Hrvatska u Francuskoj pod Vašim vodstvom i dalje imati pouzdanog prijatelja, partnera i saveznika', poruka je koju je danas Mesić uputio novom predsjedniku Francuske Republike Francoisu Hollandeu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene