Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči sastanka s Putinom

Merkel i Hollande zabrinuti zbog stanja u istočnoj Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande su svoje stajalište iznijeli uoči sastanka sljedećeg tjedna s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Njemačka i Francuska "izrazito su zabrinute" zbog stanja u istočnoj Ukrajini, posebice uzduž linije razdvajanja između proruskih separatista i vladinih snaga, izjavili su u četvrtak čelnici dviju zemalja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Članak 50 je vrlo jasan SASTANAK VOĐA Merkel, Hollande i Renzi pozvali na 'novi poticaj' za jačanje EU-a: 'Ne smijemo gubiti vrijeme' Slika nije dostupna Porozne granice 'Teroristi koriste migrantsku krizu kako bi činili zvjerstva diljem kontinenta'

U zajedničkom priopćenju Merkel i Hollande snažno su podržali sporazum o prekidu vatre postignut posredovanjem trilateralne kontaktne skupine koju čine Francuska, Njemačka i Poljska, zatraživši njegovo stupanje na snagu na dan početka nove školske godine.

Sporazum bi, kako tvrde, trebao trajno zaustaviti sukob koji je počeo 2014.

Merkel, Hollande i Putin su ranije dogovorili da će o stanju u Ukrajini razgovarati na marginama summita G20 koji se 4. i 5. rujna održava u Kini. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene