Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande su svoje stajalište iznijeli uoči sastanka sljedećeg tjedna s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.


Njemačka i Francuska "izrazito su zabrinute" zbog stanja u istočnoj Ukrajini, posebice uzduž linije razdvajanja između proruskih separatista i vladinih snaga, izjavili su u četvrtak čelnici dviju zemalja.

Vezani članci Olaf Scholz (Foto: AFP) Love se posljednji glasovi, a kandidati imaju predizborne nastupe uči izbora: Trostrana koalicija, ali tko će u njoj biti? Angela Merkel Odrasla iza željezne zavjese, 16 godina je vodila najmoćniju europsku zemlju, a sada je veseli što neće više morati donositi odluke

U zajedničkom priopćenju Merkel i Hollande snažno su podržali sporazum o prekidu vatre postignut posredovanjem trilateralne kontaktne skupine koju čine Francuska, Njemačka i Poljska, zatraživši njegovo stupanje na snagu na dan početka nove školske godine.

Sporazum bi, kako tvrde, trebao trajno zaustaviti sukob koji je počeo 2014.

Merkel, Hollande i Putin su ranije dogovorili da će o stanju u Ukrajini razgovarati na marginama summita G20 koji se 4. i 5. rujna održava u Kini. (Hina)