448386
448386
448386
448386
448386

Merkel spremna odmah olabaviti sankcije prema Rusiji, ali pod jednim uvjetom

  • , 30.08.2016., 13:49
  • Autor:
  • komentara

Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je u ponedjeljak da je "u velikom interesu Njemačke zaustaviti sankcije protiv Rusije", no postoji i uvjet za to, naravno.

 
 
 
 
Angela Merkel i Vladimir Putin (Foto: AFP) - 2
Angela Merkel i Vladimir Putin (Foto: AFP) - 2

Angela Merkel želi njemački pristup prema Moskvi, a u ponedjeljak je dala do znanja da je spremna gotovo odmah zagovarati olakšanje EU sankcija prema Rusiji.

"Čim vidimo napredak u skladu sa sporazumom iz Minska, olabavit ćemo sankcije", poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel svojim stranačkim kolegama na sastanku održanom u ponedjeljak navečer, prenosi The Local.

Sporazum iz Minska potpisan je u istoimenom bjeloruskom gradu u veljači 2015. godine, s ciljem zaustavljanja rata na istoku Ukrajine, na način da se njime poziva na uklanjanje teškog naoružanja s prve crte bojišta.

Merkel je naglasila kako je Njemačkoj i Rusiji objema u interesu ukidanje sankcija, ali je stranačke kolege istovremeno podsjetila i zašto je Njemačka prihvatila nametanje sankcija Rusiji - zbog aneksije poluotoka Krima, koji je dotad bio dijelom ukrajinskog teritorija.

Angela Merkel i Vladimir Putin (Foto: AFP)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se