Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednički interes

Merkel spremna odmah olabaviti sankcije prema Rusiji, ali pod jednim uvjetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je u ponedjeljak da je "u velikom interesu Njemačke zaustaviti sankcije protiv Rusije", no postoji i uvjet za to, naravno.

Angela Merkel želi njemački pristup prema Moskvi, a u ponedjeljak je dala do znanja da je spremna gotovo odmah zagovarati olakšanje EU sankcija prema Rusiji.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

"Čim vidimo napredak u skladu sa sporazumom iz Minska, olabavit ćemo sankcije", poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel svojim stranačkim kolegama na sastanku održanom u ponedjeljak navečer, prenosi The Local.

Sporazum iz Minska potpisan je u istoimenom bjeloruskom gradu u veljači 2015. godine, s ciljem zaustavljanja rata na istoku Ukrajine, na način da se njime poziva na uklanjanje teškog naoružanja s prve crte bojišta.

Merkel je naglasila kako je Njemačkoj i Rusiji objema u interesu ukidanje sankcija, ali je stranačke kolege istovremeno podsjetila i zašto je Njemačka prihvatila nametanje sankcija Rusiji - zbog aneksije poluotoka Krima, koji je dotad bio dijelom ukrajinskog teritorija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene