Obavijesti Video Pretražite Navigacija
svađa u klubu

Među uhićenima za tučnjavu i smrt zaštitara u Biogradu načelnikov sin? "Ja ne odgovaram za njega"

Aktualno Galerija Noćni klub u Biogradu - 3 Noćni klub u Biogradu - 3 Foto: Zvonko Pavich/Cropix Noćni klub u Biogradu - 5 Noćni klub u Biogradu - 5 Foto: Zvonko Pavich/Cropix Noćni klub u Biogradu - 1 Noćni klub u Biogradu - 1 Foto: Zvonko Pavich/Cropix +0 Noćni klub u Biogradu - 4 Galerija 1/4 >>
Zbog tučnjave u noćnom klubu u Biogradu prijavljeno je više osoba, a policija je otkrila za što ih se tereti. Navodno je među osumnjičenima i sin načelnika Svetog Filip Jakova. Njegov nastariji sin je završio u istrazi.

PU zadarska oglasila se o događajima od nedjelje. Smrtno je stradao 54-godišnji zaštitar. U priopćenju su naveli kako je u ugostiteljskom objektu u Biogradu smrtno stradao 54-godišnji hrvatski državljanin, a da za sudjelovanje u tučnjavi sumnjiče četiri hrvatska državljanina u dobi od 31, 30, 24 i 23 godine.

"Sumnjiče se da su počinili kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. st.1. Kaznenog zakona RH te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe će se u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku Policije uprave zadarske", naveli su u priopćenju. 

Među osumnjičenima je i sin načelnika Svetog Filip Jakova. Njegov nastariji sin je završio u istrazi, pišu 24 sata.  Otac Zoran Pelicarić je na službenom putu. 

"Zajednica zna, a ja se vraćam kući, mogu samo reći da ja ne odgovaram za njega, on ima svoju obitelj i 30 godina, dvoje djece, prvo njima treba dati odgovore, a ja ću reći sve kad se vratim i sagledam situaciju, i mene je sve ovo zateklo, na putu sam. Čim se vratim i vidim što se točno dogodilo spreman sam dati izjavu.

Nije u problem stavio samo sebe već i mene, ali ponavljam on ima svoju obitelj…. Ja odgovaram samo za dvoje svoje mlađe djece, a ovi drugi imaju svoje živote", rekao je Pelicarić za 24 sata. 

Pročitajte i ovo Noćni klub u Biogradu - 1 Oglasila se policija Novi detalji tučnjave u noćnom klubu nakon koje je umro zaštitar: Četiri osobe privedene, vikali su i naguravali se

Policija također navodi kako se provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da su dva hrvatska državljanina u dobi od 25 godina i jedan hrvatski državljanin u dobi od 22 godine počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način vikom, svađom i naguravanjem na koji način su narušavali mir drugih posjetitelja ugostiteljskog objekta.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz Optužni prijedlog policija će ih prepratiti na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Pročitajte i ovo Noćni klub u Biogradu - 5 Slavlje se pretvorilo u tragediju Tučnjava u biogradskom klubu: Umro zaštitar, privedene dvije osobe - ''Bilo je tu i ranije problema''

Policijski službenici nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja te identificiranja ostalih sudionika ovog događaja, a radnje i mjere iz svoje nadležnosti provode i djelatnici odjela inspekcije Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata, dodaje se u priopćenju. 

U biogradskome ugostiteljskom objektu u nedjelju je oko 4 sata došlo do fizičkog sukoba više osoba, a teško ozlijeđeni 54-godišnjak je umro u zadarskoj bolnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene