Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulažu u sustav i mlade

Najbogatija hrvatska županija prolavila svoj dan: Evo kako im to uspijeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najsjevernija, bogata županija proslavila je svoj dan. Ulažu u mlade i ne čudi što imaju najmanje nezaposlenih. Upoznajte Međimursku županiju.

Međimurska županija osim u sustav ulaže i u mlade, ali i obitelji s djecom. Svi osnovnoškolci imaju besplatne knjige, svi srednjoškolci prijevoz, a svi studenti stipendije - jedini u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Josipović o aktualnim pitanjima 'Zahtjevi iz tužbe protiv Srbije su pred ostvarenjem, na Vladi je da odluči o povlačenju' Slika nije dostupna Predsjednik u Međimurju Josipović: Poznata izreka danas zvuči kao 'Navik on zgine ki živi pošteno'

'Trebali bi biti uzor za cijelu državu, da se tako radi posvuda kao u Međimurskoj županiji. Jer obrazovanje je - najvažnije od svega', kažu Međimurci.

Međimurska županija najuspješnija je i što se tiče poduzetništva. Primjer toga je i to poduzetnik Đuro Horvat koji uspješnost tvrtke duguje i svojim zaposlenicima.

'Vrijednost kompanije su ljudi i njihove vještine kojima možemo napraviti svjetski priznati proizvod', kaže Horvat u čijoj je tvrtki prosječna plaća 7.000 kuna.

Viđenim je bila zadivljena i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

'Ovo je Hrvatska u malom koja upravo pokazuje kako dobro možemo svi zajedno funkcionirati. Te nekakve ideološke razlike ostavimo po strani, a kad se bavimo egzistencijalnim, razvojnim pitanjima i kad su nam ciljevi isti. Upravo je to pravi primjer zajedništva o kojem neprestance govorim', kazala je predsjednica koja je u Međimurju proslavila i svoj rođendan. A da ne bi ostala praznih ruku za uspomenu je dobila - tradicionalne međimurske poklone.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene