Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tragičan slučaj mladog Rabljanina Miroslava Maškarina, kojemu je nakon rutinske operacije slijepog crijeva amputirana noga, dobiva novi zaplet. Mladić tvrdi kako je u kolima Hitne pomoći doživio i prometnu nesreću.


Miroslav Maškarin priznao je roditeljima i odvjetnici da se sjeća sudara prilikom prijevoza iz riječkog KBC-a u sisački, te kako su kola Hitne pomoći dugo stajala. 

Vezani članci Sudar u Dubravi - 1 Sudar četiriju automobila u zagrebačkoj Dubravi, dvije osobe zatražile liječničku pomoć Lech Walesa Lech Walesa nakon četverosatne operacije: "Hvala, sve je uspjelo"

Odvjetnica je u telefonskom razgovoru za Novu TV rekla kako tog podatka nema u nalazu povjerenstva za unutarnji nadzor riječkog KBC-a. Ni ona ni obitelj nalaz nisu dobili od bolnice, već od novinara. Iz riječke bolnice na upite o slučaju Maškarin rekli su da za odgovore treba čekati nekoliko dana. 

Ministarstvo zdravstva je nalaz povjerenstva, po kojem liječnici nisu pogriješili nego je za sve kriva komplikacija na operaciji, poslalo Hrvatskoj liječničkoj komori. No, čelnici te institucije još su na godišnjim odmorima.

Na njihovo očitovanje o nalazima povjerenstva još će se morati pričekati. Sa svojom ocjenom oni će potom svu dokumentaciju uputiti Županijskom odvjetništvu u Rijeci. 

Malo je vjerojatno kako će Ministarstvo udovoljiti zahtjevu odvjetnice za neovisnom komisijom koja bi provela istragu. Za njih je to tijelo, poručuju, liječnička komora.