Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maškarin traži 14 milijuna kuna odštete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz riječkoga Kliničkog bolničkog centra (KBC) potvrđeno je danas da je zaprimljen zahtjev odvjetničkog ureda Ingrid i Miljenka Barića, koji zastupa bivšeg pacijenta te bolnice Miroslava Maškarina, u kojem se traži isplata štete od 13,705.000 kuna u obliku izvansudske nagodbe zbog trajna narušavanja njegova zdravlja, uključivo amputaciju noge zbog komplikacija u liječenju.

Pomoćnica ravnatelja riječkog KBC Ana Šustić-Kiseljak kazala je da će KBC o zaprimljenu zahtjevu odlučiti u roku od sedam dana, kako je i zatraženo u odštetnom zahtjevu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozljeda na radu Hodao dvorištem na poslu pa se zabio u stup: Tužio firmu i zatražio odštetu, sada čeka uplatu Čovjek pao u grob - 1 Dan uoči Sisveta Pao u grob i zvao 112, njima je to bilo smiješno: "Bolovi su nesnosni. Drago mi je da sam pobijedio laži"

Tih 13,705.000 kuna traži se zbog trajno narušene radne sposobnosti 20-godišnjeg Miroslava Maškarina i invalidnosti uzrokovane komplikacijom pri operaciji vađenja slijepog crijeva laparoskopskom metodom 10. srpnja, pri kojoj mu je kirurg operacijskim uređajem probio aortu.

Posljedica je bilo obilno istjecanje krvi i odumiranje tkiva zbog
čega je jedna noga morala biti amputirana, a druga je jedva spašena.

U zahtjevu za izvansudskom nagodbom navodi se da je navedena odšteta izračunana na temelju razlika prosječne mjesečne plaće od 4000 kuna za poslove koje će Maškarin moći raditi u usporedbi s onima koje bi, po svojim kvalifikacijama, mogao raditi da nije ostao invalid.

Ta svota pomnožena je s mjesecima do pretpostavljena odlaska Maškarina u mirovinu sa 65 godina. Uz to, uračunane su i naknade štete za majku, oca i sestru te troškovi za opremanje njegova doma potrebnom invalidskom opremom.

Odvjetnički ured je svoj zahtjev utemeljio na prošle godine donesenu Zakonu o obveznim odnosima, a to je prvi takav slučaj nakon njegova donošenja.

Miroslav Maškarin završio je poslijeoperativno liječenje i oporavak u KBC-u te je jučer odvezen u Zagreb gdje će nastaviti oporavak u Zavodu za protetiku i rehabilitaciju KBC-a "Zagreb".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene