Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Npr. bit će omogućeno da se rizik procjene zaštite na radu obavi kroz online obrazac koji će biti standardiziran i usklađen s takvim obrascima koji se primijenjuju u zemljama EU-a", kazala je ministrica Martina Dalić.


Ministrica gospodarstva Martina Dalić predstavila je danas u Šibeniku Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva. Istaknula je da plan donosi više od 100 mjera koje su usmjerene na pojednostavljenje postojećih zakonskih propisa kako bi se osigurala ušteda za poslodavce u smislu manjih troškova.

Vezani članci Zdravko Marić Optimistični ministar financija: ''Ovo je iznad očekivanja, ako nastavimo ovako oporavit ćemo se i prije kraja iduće godine'' Slika nije dostupna Slovenski ministar: Hrvatska je za Sloveniju važan gospodarski partner

Akcijski plan donosit će i bolji i brži pristup tržištu. "Ono što akcijski plan donosi, donosi pojednostavljenje i pojeftinjenja, posebno za male poduzetnike. Npr. bit će omogućeno da se rizik procjene zaštite na radu obavi kroz online obrazac koji će biti standardiziran i usklađen s takvim obrascima koji se primijenjuju u zemljama EU-a.

Malim poduzetnicima s do 50 zaposlenih otvorit će se mogućnost da ga koriste i time ostvare uštedu u odnosu na onaj način na koji danas udovoljavaju tom zahtjevu", kazala je Dalić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju