Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

najavio kandidaturu

Marko Vučetić: ''Kolinda Grabar-Kitarović nije Predsjednica, ona je građanka koja radi na samopromociji''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši mostovac Marko Vučetić najavio je ''uvjetnu kandidaturu'' za predsjednika Republike.

''Kao čin odgovornosti prema društvu, objavio sam uvjetnu kandidaturu kako bih predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović suočio s time da se započne familijarizirati s institucijom Predsjednice, a da napravi odmak od građanke Kolinde Grabar-Kitarović i da počne provoditi politike'', objasnio je svoj neobičan potez saborski zastupnik Marko Vučetić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Točno u podne Sada i službeno! Kolinda Grabar-Kitarović sutra objavljuje kandidaturu Kolinda Grabar-Kitarović u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) najavila kandidaturu Kolinda Grabar-Kitarović za desničarski list objasnila kad joj je ''Za dom spremni'' prihvatljiv, a kad nije

Kaže da je vrijeme da Predsjednica počne konzumirati svoje ustavne ovlasti, što dosad nije učinila. ''Dosad se radilo samo o građanskoj promociji i samopromociji u kojima ne možemo pratiti kontinuitete nikakvih javnih politika'', rekao je Vučetić, koji šefici države zamjera što nije komentirala brojne slučajeve neugodnih iskustava pacijentica u bolnicama.

Spomenuo je i promjenu mišljenja o tzv. Marakeškom sporazumu. ''Ako Kolinda Grabar-Kitarović postane predsjednica, ona će otići u Marakeš i predstavljati Republiku Hrvatsku i provoditi ono što je njezina ustavna kategorija'', rekao je uvjetni predsjednički kandidat.

Na pitanje portala DNEVNIK.hr hoće li njegova uvjetna kandidatura postati službena, odgovorio je da će postati službena ako se ne pojavi kandidat kvalitetniji od njega. Naglasio je da za uvjetnu kandidaturu ima podršku Dalije Orešković. ''To me je i motiviralo jer ne smijemo imati samo jednog kandidata koji treba poginuti na svim poljima, jer Dalija Orešković rekla je da njezin prostor političkog djelovanja nije Pantovčak'', rekao je.

Vučetić je rekao da će kao uvjetni kandidat činiti sve što i dosad, a očekuje da će Kolinda Grabar-Kitarović odgovoriti na argumente.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene