Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Margetić pušten iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu donijelo je danas popodne rješenje o ukidanju pritvora novinaru Domagoju Margetiću, potvrdio je njegov odvjetnik Veljko Miljević, dodavši da je Margetić večeras pušten iz zatvorske bolnice.

Prema Miljevićevim riječima istekli su pravni razlozi za zadržavanje Margetića u pritvoru, a i da nisu, postoje mjere opreza koje potpuno ostvaruju svrhu pritvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Margetić ponovno štrajka glađu Slika nije dostupna Presuda Domagoju Margetiću 7. veljače

Miljević navodi kako je Vijeće pod predsjedanjem suca Miroslava Šovanje donijelo to rješenje odredivši mjere opreza, ne navodeći koje se odnose na njegova branjenika.

Međutim, mjere opreza mogu, uz ostalo, uključiti zabranu napuštanja mjesta, određena ponašanja i djelatnosti, neposjećivanje određenih mjesta i kontakata s određenim osobama.

Novinar Margetić bio je u pritvoru od 4. kolovoza i 32 dana je
štrajkao glađu, zbog čega je smješten u Zatvorsku bolnicu u Šimunskoj ulici u Zagrebu.

Pritvor mu je određen pošto je na Županijskom sudu u Zagrebu odbio primiti nalog Haaškog suda, kojim mu se, navodno, zabranjuje javna objava popisa zaštićenih svjedoka sa suđenja generalu Tihomiru Blaškiću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene